Чим зайнятися, коли нудно: 22 поради для тих, хто хоче провести час з користю

Вільного часу багато, але згаяти його нікуди? Ох, можна зробити стільки цікавих та корисних речей! Ми розповімо, чим зайнятися, коли нудно.

Відішліть листівку
А пам’ятаєте, ще десяток років тому, коли не було телефонів та Інтернету ми з нетерпінням чекали звісток один від одного та щодня виглядали листоношу… Приємним доповненням до листа були листівки з смішними, зворушливими чи абстрактними картинками.

Отже йдіть у поштове відділення, коли наступного разу розмірковуватимете над тим чим зайнятися. З хлопцем, коханою дівчиною, далекими родичами і близькими друзями можна листуватися! Таке душевне хобі стовідсотково принесе вам задоволення та розчулить ваших друзів.

Зберіть пазл
Мабуть не було таких, хто б кілька годин поспіль не просиджував за пазлом. Тим, хто любив складати пазл, але вважає це заняття дитячою розвагою буде цікаво дізнатися, що така забавка має сильний вплив на інтелектуальний розвиток людини. Так, вчені з’ясували, що щоденне вирішення будь-яких головоломок поліпшує пам’ять, активізує мозкову діяльність, розвиває винахідливість, допомагає зняти стрес.

Тому, наступного разу роздумуючи над тим, чим зайнятися з друзями, дітьми чи коханою людиною згадайте про пазли.

Зануртесь у серіал
Чим зайнятися у вихідні? Чому б не увімкнути серіал, перегляд якого ви так довго відкладали на «коли буде час». Подивитися одним махом всі серії «Ігри престолів», «Моторошні пригоди Сабріни», «Дивні дива». Якщо вистачить вихідних, звичайно.

У вас вільна лише годинка-дві? Тоді виберіть навмання одну серію ситкому. Наприклад, перегляньте 11 серію 1 сезону серіалу «Як я зустрів вашу маму» чи 19 серію 9 сезону культових «Друзів».

Пересуньте меблі
Таке заняття освіжить інтер’єр. До того ж вчені впевнені, що будь-які зміни навколишнього простору корисні клітинам головного мозку. Таке заняття поліпшує пам’ять і настрій.

Позбудьтесь 27 речей
Згідно китайської системи гармонізації простору Фен-шуй, наш будинок ділиться на певні зони: любов, діти, достаток, подорожі. І жоден з цих напрямків не можу розвиватися, якщо дім наповнений непотрібними речами. За китайською філософією захаращеність викликає застій енергії і неприємності в вищезазначених сферах життя.

Тож, чим зайнятися, коли скучно? Позбудьтеся 27 непотрібних речей. Проводити таку чистку рекомендують один раз в тиждень. Мотлох – на смітник. Непотрібні вам речі віддайте родичам, благодійним організаціям або продайте. Нехай вони приносять користь іншим.

Позбутися непотрібних речей простіше, поставивши собі ці питання:

Наскільки мені потрібен цей предмет?
Як часто я його використовую?
Коли я брав його в руки в останнє?
Якщо ви відповідаєте: «зовсім непотрібний», «не використовую» і «рік тому» сміливо викидайте цю річ.

Навіщо практикувати це заняття? В нашому житті діє закон збереження енергії і матерії: на місце, що звільнилося приходять нові речі.

Освойте систему «FlyLady»
Коли мова заходить про те, чим зайнятися після роботи, то кожний стовідсотково думає про прибирання. Однак це так нудно…

Але чому б не спробувати освоїти систему «FlyLady»?

«FlyLady» перекладається з англійської як «окрилена (літаюча) домогосподарка». Ця ідея по систематизації прибирання належить американці Марли Сіллі і націлена на жіночу аудиторію, хоча цілком реально можу бути освоєна чоловіками.

Вся суть зводитися до того, щоб розділити простір на зони і на прибирання кожної виділяти не більше 15-30 хвилин в день.

В результаті в квартирі завжди ідеальний порядок і ви готові зустріти неочікуваних гостей хоч серед ночі, не вибачаючись за безлад.

Не поспішайте
Чим зайнятися на самоті? Згадайте про однин з кращих віршів перського поета, математика, філософа, астронома Омара Хайяма. В одному із своїх творів він твердить:

Хто зрозумів життя, той не спішить,

Смакує миті день у дні, глядить,

Як дід молитву шепче, спить дитинка,

Стрибає дощ, вітає світ сніжинка.

Приготуйте гарячий шоколад, капучино, чай чи каву і неквапливо, смакуючи кожним ковтком, випийте. Виключіть світло, музику. Сядьте з чашкою перед вікном і спостерігайте за перехожими, листям і хмарами. Такий простий трюк допоможе відчувати себе щасливим, перезавантажить мозок і надихне на інші справи.

Попіклуйтесь про гаджети
Чим зайнятися у вільний час на роботі? Хороша ідея почистити комп’ютер і телефон від непотрібних додатків, старих повідомлень, недійсних мобільних номерів, неактуальних фотографій та відео-файлів. Почистіть електронну пошту. Відпишіться від неактуальних розсилок.

Якщо залишилося ще трохи часу, подбайте про оновлення програмного забезпечення на ноутбуці і гаджетах. Перевірте, чи встановлені останні версії ОС і антивірусів.

Оберіть фото на друк
Гортати реальні альбомні сторінки значно приємніше і зручніше ніж електронні. Якщо ви востаннє роздруковували фото з плівкового фотоапарату, пора поповнити альбоми новими світлинами.

Для початку оберіть 100 картинок за останні 5 років. А наступного разу, коли розмірковуватимете над тим, чим зайнятися, коли нудно, з цієї сотні залишіть лише 20-25 фото і при нагоді роздрукуйте світлини.

До слова, корисно вбити час можна і виготовляючи красиві фотоальбоми. Таке хобі має назву скрапбукінг.

 

Антистресова книжка-розмальовка
Чим зайнятися, коли хворієш і не маєш сил та бажання вилазити з ліжка? Все більше психотерапевтів і психологів призначають дорослим людям розмальовки. Ні, мова йде не про простенькі дитячі забавки, а спеціальні книги-розмальовки з вигадливими візерунками і цікавими сюжетами.

Така гра допомагає впоратися з широким спектром проблем: від звичайної втоми до серйозних психічних розладів:

Від яких недуг лікує антистресова розмальовка:

Розфарбування рекомендують пацієнтам як альтернативу медитації, засіб релаксації і заспокійливу практику;
Це заняття допомагає зосередитися на малюнку і дрібних деталях, забувши про нав’язливі думки і тривоги;
Концентруючись на малюнку і утримуючи фокус на протязі довгого часу можна перенести акцент з негативних думок на позитивне і продуктивний настрій;
Малювання стимулює ті ділянки мозку, які підвищують концентрацію і увагу.
А ще розфарбовування картинок повертає нас в дитинство, той час, коли все було простіше.

Займіться садівництвом
Вважаєте, що виростити свій сад не реально? І таке завдання підійде тільки для тих, хто думає, що робити, коли скучно в селі? Помиляєтесь! Розвести садок можна і підвіконнику багатоповерхівки.

Висаджуйте тільки ті рослини, які подобаються вам. По-перше, це джерело позитиву, по-друге, мінімум півгодини на добу ви будете займатися приємною роботою.

Хочете чогось практичного? Висадіть у горщики зелень і на вашому столі завжди будуть зелені вітаміни. Це не лише смачно, а і економно.

Розберіть домашню аптечку
До домашньої аптечки ми заглядаємо не так вже й часто. Відтак не дивно, що коли виникає така потреба більшість ліків прострочені чи відсутні. Тому, нудьгуючи і думаючи чим зайнятися згадайте про аптечку.

Що повинно бути у домашній аптечці:

Перев’язувальні матеріали (бинт, вата, джгут; пластирі);
Матеріали для обробки ран, опіків, зупинки кровотеч;
Термометр, ножиці, пінцет, мірний стаканчик, грілка;
Нашатирний спирт – при непритомності;
Знеболюючі та жарознижувальні препарати;
Препарати, що рекомендуються при серцевих нападах;
Протизапальні препарати;
Ліки від простуди, кашлю;
Протиалергічні препарати;
Заспокійливі;
Спазмолітики;
Допомога при проблемах з животом (засоби від печії, активоване вугілля, речови, що покращують травлення, ліки від діареї (проносу) та запору);
Препарати, що пригнічують нудоту і блювоту.
Поговоріть з давнім другом
Бувало таке, що є кілька вільних годин і ви думаєте, що робити? Якщо скучно, зв’яжіться з давнім другом. У кожного є однокласники, одногрупники, родичі, колеги по роботі, сусіди з якими ви приятелювали та були змушені припинити спілкування через певні життєві обставини.

Складіть список тих, з ким би залюбки поговорили у вільну хвилину, а коли такий час знайдеться, телефонуйте, пишіть, зустрічайтесь.

Лист у майбутнє
Плануєте невеличку вечірку, але не знаєте чим зайнятися з друзями? Листи в майбутнє – відмінний спосіб пірнути у давні мрії, переживання, згадати свої думки і емоційний стан в момент складання листа. Така затія як мінімум допоможе провести аналіз пріоритетів, через призму давніх неприємностей переосмислити злободенні проблем та зрозуміти, як далеко вдалося просунутися, в порівнянні з попереднім періодом.

До слова, є цілий список сервісів, через які можна написати лист в майбутнє собі або іншій людині.

Зокрема, серед списку сайтів, які не забудуть про ваше послання у майбутнє:

Future-mail (за окрему плату висилають навіть паперовий лист);
FutureMe (тут можна почитати листи інших адресатів, щоправда на англійській мові);
Letter 2 Future (цей ресурс ще й слідкує за даними перед собою обіцянками);
Gmail (доведеться встановити Boomerang,. У вікні написання листа під синьою кнопкою «Надіслати» з’явиться червона кнопка Send Later. Складіть повідомлення, вкажіть адресата, натисніть на кнопку і виберіть дату та час відправки.)
Експериментуйте на кухні
Коли справа стосується кулінарії, люди діляться на два типи: ті, хто живе заради того щоб їсти, і ті хто їсть заради того, щоб жити. Якщо ви відноситесь до першого типу, терміново міняйте своє життя!

Тим паче, що серед списку того, чим зайнятися після роботи стовідсотково буде приготування вечері. Не великий секрет, що зі звичайних продуктів виходять оригінальні та смачні страви. Головне, не полінуватися приготувати їжу за новим рецептом.

Поспілкуйтесь з президентом
Вважаєте, що лист до себе марна трата часу і думаєте чим зайнятися, аби принести користь оточуючим? Тоді напишіть президенту.

Якщо вас турбує проблема всеукраїнського масштабу, то чому б не розповісти про способи вирішення цього питання голові країни?

Детальніше про способи, якими можна зв’язатися з президентом можна ознайомитися на офіційному сайті глави держави.

Складіть своє генеалогічне дерево
Розмірковуєте над тим, чим зайнятися з дітьми? Розпишіть своє генеалогічне дерево. Крім саморозвитку, яка базується на інформації про власне коріння і історичному минулому, ви згуртуєте свою сім’ю та зробите неоцінний подарунок нащадкам.

Звичайно, одним вечором така затія навряд чи обмежиться. Для початку потрібно вивчити сімейний архів, знайти збережені фотографії та документи, що свідчать про кровні зв’язки.

Але хто знає, можливо ви потомок великих князів чи багатих королів…

Важливо: Упросить завдання онлайн-база Pra.in.ua. У ній є дані про жителів території України, які народилися між 1650 і 1920 роками. Сайт дозволяє безкоштовно досліджувати свій родовід і будувати генеалогічне дерево своєї родини.

Знайдіть своє хобі
Не подобається витрачати час на різні дурниці? Чим зайнятися щоб заробити гроші та душею відпочити? Виберіть собі хобі. Людина без хобі – сумна і нецікава. Спектр захоплень жителів планети Земля простягається від колекціонування пакетиків цукру з кафе до високохудожніх танців в індійському стилі.

Чому б і вам не спробувати щось нове? До слова, є сотні занять, які не лише допомагають скоротити час, але і покращують фінансове становище. Одні печуть солодощі на замовлення, інші продають свої картини.

Кохайтеся
Чим зайнятися з коханим чи коханою? Перше, що спадає на думку – заняття любов’ю. Удвох вам навряд чи стане нудно. Можна присвятити день всіляким експериментам.

До речі, є й інші способи урізноманітнити своє життя на пару зі своєю половинкою. Можна влаштовувати безглузді чемпіонати, битися об заклад, і навіть влаштувати кіно-марафон.

Подаруйте радість
Чим зайнятися, коли нудно, а хочеться чогось лайтового? Цікава та оригінальна ідея написати на невеликих папірцях короткі послання дорогим вам людям, а потім непомітно підкласти їх в кишені і сумки.

Тільки уявіть, ваша подруга без емоційно чекатиме тролейбус, покладе руки в кишені, а там маленька записка: «Вдалого тобі дня! Ти зі всім впораєшся! Я люблю тебе». І от ви такими простими словами зробили світ трішки щасливішим.

Вивчіть кілька нових фраз іноземною мовою
Навіщо завчати фрази на англійській чи італійській мові, якщо ви не збираєтесь їхати за кордон? У наш час глобалізації знати іноземну мову життєво необхідно. Якщо це для вас не аргумент, то вам слід знати, що навіть кілька завчених іноземних слів в тиждень допомагають набути впевненості в собі, підвищують інтелектуальний рівень, поліпшують пам’ять.

А ще це відмінний спосіб вивчити особливості різних культур.

Складіть список цілей
Чим зайнятися з чоловіком чи коханою жінкою? Складіть список цілей на найближчий місяць, півроку, рік. Паралельно, детально опишіть шлях до кожної конкретної мети. А коли прийде час, проаналізуйте свої результати.

Отже, варіантів, чим можна зайнятися, коли нудно – сотня! Потрібно лише відмовитися від таких солодких лінощів. І тоді вільний час ви проведете з користю для душі і тіла.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.