Бєлковський: Фабрика Roshen в Липецьку, що належить Порошенко, – це синагога в Освенцімі

На думку російського політолога Станіслава Бєлковського, фабрика Roshen президента Петра Порошенка на території країни-агресора говорить про те, що він готовий воювати за інтереси України в тій мірі, в якій вони збігаються з його цілями.17_tn

Мати бізнес в Росії для українських політиків рівноцінно будівництва синагоги в фашистському таборі смерті Освенцим. Про це заявив в ефірі “Дощу” російський політолог Станіслав Бєлковський.

“Фабрика Roshen в Липецьку, що належить Петру Порошенко, яка платить податки за російськими законами, і на що неодноразово звертав увагу Володимир Путін, президент Російської Федерації, – це синагога в Освенцімі. Якщо ти повідомляєш якусь країну агресором і ворогом своєї країни, напевно , ти не повинен володіти власністю на території агресора “, – пояснив він.
На думку політолога, Порошенко показав, що не збирається воювати за інтереси України.
“Він готовий воювати за свої інтереси і інтереси України в тій мірі, в якій ці інтереси збігаються”, – підкреслив Бєлковський.
Кондитерська корпорація Roshen була заснована Петром Порошенко в 1996 році. До її складу входять дві кондитерські фабрики у Вінниці, фабрики в Києві, Кременчуці та Липецьку (Росія), Клайпедська кондитерська фабрика в Литві, угорська компанія Bonbonetti Choco Kft, а також масло молочний комбінат “Бершадьмолоко” (Вінницька область). Під час виборчої кампанії в 2014 році Порошенко пообіцяв продати компанію, якщо стане президентом .
Після перемоги на виборах для продажу Roshen була залучена компанія Rothschild . Проте здійснити операцію так і не вдалося , що, за словами Порошенка, стало наслідком початку бойових дій на сході України.
Глава держави оцінив вартість корпорації в $ 3 млрд, при цьому директор компанії відзначав, що шансів знайти покупця при такій ціні “практично немає”. В даний час, за словами президента, активи Roshen йому не підконтрольні , ними управляє “сліпий траст”.
У січні 2016 року липецька фабрика була виставлена на продаж . Корпорація Roshen розраховує отримати від продажу приблизно $ 200 млн.

Джерело: http://gordonua.com/

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...