Малюк, якого побила мати, перебуває в реанімації Рівного. У дитини переломи черепа і носа, крововилив у мозок

Жінка покинула дитину самого у кімнаті на 16 годин.

У немовляти Микитки з Рівного, якого побила і на 16 годин покинула самого в кімнаті гуртожитку рідна мати, виявили множинні переломи черепа, крововиливи в мозок і зламаний ніс. Хлопчик перебуває у дитячій реанімації, йдеться у сюжеті ТСН.19:30.

Медики дитячої реанімації, де опинився хлопчик, замінили йому рідних людей. Рани, які були в Микитки через недогляд, почали заживати. “У нього множинні лінійні переломи кісток черепа. Є важкий забій головного мозку і забійно-контузійні крововиливи в мозок. Також у нього перелом носика”, – каже лікарка Микитки Ірина Польова.

Замість рідної мами, долею Микитки перейнялися тисячі українців. Люди писали та телефонували в ТСН, щоби дізнатися чи можуть якось допомогти.

Активісти ж кажуть, що дитина нічого не потребує. Якщо буде необхідно, кажуть волонтери, опублікують інформацію на сайті та в соцмережах. “Він повністю забезпечений всім необхідним. Небайдужі люди пожертвували памперси, одяг. Нагальної і критичної потреби збирати кошти саме на цього хлопчика немає”, – каже працівниця Благодійного фонду “Скарбниця надії” Ірина Герасимчук.

Натомість у соцслужбах вирішують питання про позбавлення батьківських прав 19-річної мами Микитки. Вона давно стояла у них на обліку, бо й сама була покинутою батьками дитиною. “Вперше за мою практику такий випадок, що мама залишає на 16 годин дитину, залишає в небезпеці і наносить тілесні ушкодження”, – каже керівниця Служби у справах дітей Гощанського району Оксана Кухман.

Прав жінка може позбутися як на Микитку, так і на старшого 3-річного сина Тимофія. Він перебуває у реабілітаційному центрі. Туди його забрали ще у вересні, бо покинула його на знайомого сестри і зникла.

У лікарні кажуть, що жінка навідала немовля один раз. “Була доволі агресивна. Дитинку вона гладила, підходила до дитинки. Були претензії на те, що коли везли – одяг не забрали”, – каже Ірина Польова.

У поліції вже готуються оголошувати їй підозру. За те, що так ставилася до сина їй загрожує до 5 років за гратами. Дитина ж, якій завтра виповниться місяць, поки житиме у лікарні, а звідти, найімовіршніше,  його випишуть у будинок малютки. Мамі хлопця не віддадуть, а про татусів його і старшого братика нічого не відомо.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.