Протести в Каталонії: постраждали майже двісті осіб

Щонайменше, 182 людей постраждали в п’ятницю в Каталонії під час різних акцій протесту прихильників незалежності регіону. Про це повідомила газета Pais.

За її інформацією, більшість постраждалих – 152 – отримали травми в Барселоні.

За попередніми даними, в ході акцій були затримані не менше 52 осіб.

З понеділка, 14 жовтня, в Каталонії проходять демонстрації, які закінчуються заворушеннями. Мітинги почалися після того, як Верховний суд Іспанії засудив каталонських політиків, які причетні до організації референдуму про незалежність, до тюремного ув’язнення на термін до 13 років.

На п’ятий день протестів, 18 жовтня, в столиці неспокійного регіону почався загальний страйк, а колони протестувальників перекрили доступ до п’яти основних в’їздів у місто, повідомляє El Pais.

Крім того, барселонський аеропорт скасував 57 рейсів, а низку туристичних об’єктів – ринок Бокерія, храм Святого Сімейства (“Саграда Фамілія”) і кілька магазинів – закрили.

Нагадаємо, раніше на цьому тижні, крім винесення вироку дев’яти колишнім членам каталонського уряду, Верховний суд Іспанії видав європейський ордер на арешт екс-голови уряду Каталонії Карлеса Пучдемона, який ховається в Бельгії.

Це спровокувало нову хвилю заворушень в неспокійному регіоні, і зокрема в столиці Каталонії – Барселоні, протести в якій тривають вже п’ятий день поспіль.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.