В Україні почали зростати ціни на цибулю

Якщо ще минулого тижня ціни на цибулю в Україні залишалися відносно стабільними, то вже з початку цього тижня вони знову почали активно зростати.

Про це повідомляють аналітики проекту EastFruit, пише “Економічна правда”.

Більшість місцевих господарств уже завершили збиральні роботи, в результаті чого пропозиція цієї продукції з поля різко скоротилася.

Згідно з даними щоденного моніторингу проєкту, тільки з початку тижня продукція високої якості подорожчала в середньому на 22%. Зокрема, якщо ще минулого тижня ціни в даному сегменті стартували від 4,50 грн/кг, то сьогодні за такою ціною готові працювати тільки ті фермери, які не мають обладнаних сховищ. У той же час господарства, що мають в своєму розпорядженні обладнані сховища, на сьогоднішній день вже продають цибулю по 5-6 грн/кг.

Підвищувати ціни фермерам дозволяє активний попит на внутрішньому ринку, адже оптові компанії продовжують скуповувати цибулю для закладення на зберігання.

Варто відзначити, що незважаючи на підвищення цін, на сьогоднішній день ріпчаста цибуля в Україні коштує в середньому на 30% дешевше, ніж в аналогічний період минулого року.

При цьому гравці ринку впевнені, що передумов до зміни цінових тенденцій поки немає і в разі збереження поточних темпів збуту цибуля буде дорожчати і далі.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.