Зеленський не пощадить нікого! Тимошенко та Ахметов об’єдналися

Парламентська фракція “Батьківщина” останнім часом вчиняє низку дій, які можна трактувати як підтримку бізнесмена Ріната Ахметова.

Зокрема, “Батьківщина” приєдналася до критики ідеї імпорту електроенергії в Україну з Білорусі та Росії за двосторонніми договорами.

Відповідні зміни до закону “Про ринок електроенергії” було проголосовано 18 вересня. Поправку до законопроекту № 1084 вніс голова “енергетичного” комітету Андрій Герус.

Ініціативу Геруса розкритикували фракції “ЄС” і “Батьківщини” з двох причин: перша – загроза енергобезпеці країни, друга – дешева електроенергія з РФ вигідна великим промисловим споживачам, насамперед, феросплавним заводам, а феросплавний бізнес – сфера інтересів Ігоря Коломойського.

За словами експертів, імпорт електрики не вигідний тим, хто виробляє в Україні електроенергію. Зокрема, “Енергоатому” і ДТЕК Ахметова.

Сам Герус підтвердив, що удар по ДТЕК буде чутливим.

“ДТЕК може недозаробити приблизно 5 млрд грн на рік, якщо внаслідок конкуренції електроенергія падатиме в ціні”, – зазначив він.

“Нинішня дружба Ріната Леонідовича та Юлії Володимирівни ситуативна і ґрунтується не на їхньому давньому знайомстві, а на поганих відносинах сьогодні з Ігорем Валерійовичем”, – заявило джерело видання в партії “ОБ”.

В свою чергу, Володимир Зеленський представляє загрозу для олігархів.

Про це говорить Олександр Кочетков в інтерв’ю для Politeka.

За його словами, Зеленський викликає нелюбов у системи і від нього хочуть позбутися. В України є два шляхи – вона може піти олігархічній системі, або ж Зеленський її зламає.

“На моє переконання ймовірність майже дорівнює — 55% на 45% на користь того, що він буде намагатися зламати систему. Він людина дуже амбітна, як будь-який актор, він прагне бути кращим, прагне бути першим. Тоді у всіх нас є маленький, але шанс”, — стверджує політолог.

Кочетков говорить, що саме руйнування системи олігархів – ключове завдання Зеленського, як президента. Йому необхідно запропонувати іншу систему — зробити все можливе для контролю влади суспільством.

“Він повинен створити механізм, який дозволить суспільству впливати на владу між виборами — в той час, коли очікування суспільства не збулися”, — резюмує політолог.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.