Чому з України виїжджає більше людей, ніж приїжджає

Кожен п’ятий українець має досвід роботи за кордоном.

57% українці відправляються на роботу в країни ближнього зарубіжжя – Польща, Словаччина, Угорщина, Молдова і Чехія, країни СНД – Білорусь і Казахстан та в Німеччину, йдеться в дослідженні порталу hh.ua.

За даними дослідження, серед тих, хто має досвід роботи за кордоном, 41% – працювали за довгостроковим контрактом, 17% – їздили на сезонні підробітки, 14% брали участь у програмах, що надають студентам роботу за кордоном під час канікул.

У порівнянні з попереднім роком, збільшилась кількість людей, які працюють в іншій країні за контрактом і беруть участь в студентських програмах.

Основною причиною виїзду є можливість заробляти більше в іншій країні. Також українці відправляються на роботу за кордон через відсутність гідної роботи в їхніх регіонах, неможливий або складний професійний розвиток, сімейні обставини, через цікаву пропозицію від нового роботодавця та інше.

38% українців, які вирушають на заробітки за кордон вперше, готові покинути країну всього на кілька місяців. 12% збираються виїхати за кордон назавжди.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.