“Я не хочу це коментувати”: радником прем’єра Гончарука можуть призначити російського ексчиновника – ЗМІ

Радником прем’єр-міністра Олексія Гончарука на громадських засадах планують призначити російського ексчиновника Сергія Алексашенка.

Про це йдеться в документі, який опинився в розпорядженні Слідства.Інфо.

Судячи з документа, секретаріат Кабміну розглядає подання керівника апарату прем’єр-міністра України стосовно призначення Сергія Алексашенка радником прем’єра на громадських засадах.
Алексашенко — громадянин Росії. У 1993-1995 роках обіймав посаду заступника міністра фінансів РФ. Наприкінці 90-х був першим заступником голови правління Центрального банку Росії. Працював у російському Росбанку й холдинговій компанії «Інтеррос». З 2014 року проживає в США. У 2015 році Сергій Алексашенко, пояснюючи свій від’їзд до США Радіо Свободі, називав себе біженцем. А також критикував російські державні інститути та дії Володимира Путіна на посаді президента.
В інтерв’ю для радіо Эхо Москвы в травні 2014 року Алексашенко заявляв, що Росія, захопивши Крим, зруйнувала систему міжнародних гарантій, які давали Україні щодо недоторканності її території. А також зруйнувала баланс, який існував в Європі й інших регіонах світу, щодо відсутності воєн за території.
Олексій Гончарук у коментарі Слідству.Інфо зауважив, що призначення радником громадянина РФ є дуже ризикованим і потребує консультацій з СБУ. Утім, за словами прем’єра, говорити про таке призначення наразі завчасно.
«Я не хочу це коментувати, бо поки що немає що коментувати. Такого радника в мене немає», — сказав Гончарук.
Слідство.Інфо намагалося зв’язатися із Сергієм Алексашенком, але наразі не отримало його позиції.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.