Куди пропала найсильніша дівчинка України, яка в 4 роки піднімала 92 кг?

Колись маленька Варя Акулова була сенсацією. У чотири роки вона взяла участь в дорослих змаганнях з паверліфтингу, в сумі показавши результат 92,5 кг (жим, тяга та присідання), інформує Ukr.Media.

Незабаром дитина стала “найбільш сильною дівчинкою в світі” і двічі потрапила в Книгу рекордів Гіннесса, а навколо її сім’ї розгорівся скандал який не вщухав багато років.

Але що ж стало з дивною дитиною потім?

Варя народилася у місті Кривий Ріг в 1992 році в сім’ї циркового силача і вчительки. Вона почала тренуватися раніше, ніж ходити.

До ручок і ніжок малюка прив’язували мішечки, в яких були гайки і болти. Дівчинка робила неймовірні успіхи, ставши “найсильнішою дівчиною в світі”.

Але слідом за популярністю на її батьків посипалися звинувачення в експлуатації дитини, з якого вони роблять “мутанта”.

Скандал не вщухав багато років, але вирішився на користь батьків. Сама Варя потім скаже, що вдячна родині за таке виховання.

“Я була важким підлітком. Батькам треба пам’ятник за життя ставити за те, що витримували мене. Але навіть коли мене щось не влаштовувало, підліткову пиху вбивав спорт. Втомишся на тренуваннях так, що ледве доповзаєш до ліжка. Вже не до бунту”, — каже Варвара Акулова.

Однак кар’єру “силачки” Варя продовжувати не захотіла. Вона поїхала до Києва, де закінчила інститут фізкультури з двома червоними дипломами.

А потім залишилася працювати фітнес-тренером в столиці.

Зараз Варі 27. Вона подорожує, займається сноубордингом, веде сторінку в “Інстаграм” з 1,6 тис. шанувальників, називаючи себе “спортсменкою в душі”.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.