“Іди захищати Батьківщину”: скандал із Зеленським на Донбасі отримав продовження

Президент України Володимир Зеленський на Донбасі порадив “йти в армію і захищати Батьківщину” учаснику акції “Ні – капітуляції” Борису Ганзі, який брав участь у багатьох боях АТО.

Про це повідомив у Facebook журналіст Юрій Бутусов з посиланням на слова Ганзи.

Як розповів ветеран АТО, йому 23 роки, а на війну він пішов у 18 років: “Я з Харкова, у нас там все гостро. Можна було, звичайно, сидіти тихо, у моїх батьків приватне підприємство, магазин. Якщо ти за Україну в Харкові – це тоді була небезпечна позиція, тут або-або, Росія поруч, багато “вати”, яка чекала на Путіна. Я свій вибір зробив, я бачив, як гинуть люди на фронті, і зрозумів, що не можна в такий час стояти осторонь”.

“Спочатку приїхав з друзями в батальйон “Донбас” – але мене там не взяли, занадто молодий, кажуть, таких не мобілізують. Тоді я поїхав в батальйон “Азов”, пройшов курс підготовки дуже короткий, і вперед, на фронт… Брав участь у боях під Іловайськом, у Мар’їнці, в Широкіно, під Маріуполем”, – повідомив він.

Доброволець також розповів, що намагався переконати президента в тому, що в умовах триваючих обстрілів війська розводити не можна.

“Ночами стріляють. У нас немає камер, але на телефон я записав вчора вночі звуки пострілів з того боку, хотів показати. Але Зеленський сказав, що це неправда, що стрілянини не було”, – зазначив Ганза.

“Президент запропонував мені послужити в армії – а що він зробив для реформи армії або поліції, щоб закликати туди людей йти служити? Я пішов на фронт добровольцем у 2014-му і служив до 2017-го, і поради йти в армію президенту варто давати не мені, а тим, хто ухилявся від захисту Батьківщини в це найважчий час. Мені 23 і я звик захищати Україну без наказів і без повісток з військкомату. Золоте – наша земля, ми її повинні зберегти для майбутнього України. Ми залишимося тут”, – заявив боєць.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.