Поліцейські Київщини затримали організатора і виконавців замовного вбивства (ФОТО)

Працівники кримінальної поліції Київщини спільно з колегами Броварського відділу поліції та спецпризначенцями провели успішну операцію та затримали організатора замовного вбивства, виконавця-іноземця та його помічника

Про це повідомляє інформаційний портал “Моя Київщина” з посиланням на прес-службу ГУ НП у Київській області.

Невідомі у селі Княжичі Броварського району обстріляли автомобіль, який потрапив у ДТП на вузькій дорозі. Згодом стрілки зникли з місця пригоди на іншому транспортному засобі.

Встановлено, що зловмисники, які чекали на свою жертву у засідці, здійснили близько 9 прицільних пострілів з пістолету “ТТ”.

За даним фактом було відкрите кримінальне провадження за ст. 15 (замах на злочин) та за п. 1 ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України.

За словами керівника поліції Київської області Андрія Нєбитова, під час проведення оперативно-розшукових заходів поліцейські встановили та затримали організатора та двох учасників нападу.

Чоловіки після скоєння злочину за розробленим планом організатора роз’їхались по різним містам країни – Вінниця, Київ та Кривий Ріг. Там вони намагались заховатися від правосуддя.

Замовником та організатором замовного вбивства виявився 38-річний житель Києва, приватний підприємець. Як з’ясувалось, мотивом злочину стали неприязні особисті стосунки з потерпілим.

Виконавець – 41-річний іноземець, який за грошову винагороду мав намір позбавити людину життя. Громадянин іншої держави тимчасово мешкав на території Вишгородського району.

Під час невідкладного обшуку його домівки правоохоронці виявили та вилучили пістолет “ТТ” з магазином, 60 набоїв різного калібру, глушник та три запасні стволи. Про його затримання повідомлено посольство Російської Федерації та консульський відділу МЗС.

Співучасником виявився 34-річний житель міста Кривий Ріг. Він добровільно погодився прийняти участь у вбивстві. Так, під час проведення слідчих дій на місці злочину, працівники поліції знайшли та вилучили набої та обріз мисливської рушниці.

Поліцейські Київщини також встановили, що затримані причетні до підпалу автівки потерпілого, що стався у столиці. У подальшому кримінальне провадження щодо умисного знищення майна буде направлено до Слідчого управління столичної області.

Організатору злочину повідомлено про підозру у замаху на умисне вбивство та судом обрано міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою на 60 діб без права застави.

Наразі триває досудове розслідування, фігуранти співпрацюють зі слідством та надають правдиві покази.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.