СБУ затримала “торговця” державними посадами

У Києві СБУ затримала чоловіка, який називався товаришем і “позаштатним помічником” вищих посадових осіб країни та “продавав” керівні посади в правоохоронних та державних органах, посади керівників державних підприємств.

Окремі подробиці спецоперації оприлюднили сьогодні силові структури.

За версією Генпрокуратури, фігурант видавав себе за близького товариша вищих посадових осіб держави. Зокрема, президента, голови Верховної Ради, керівника Офісу президента, першого заступника керівника ОПУ, віцепрем’єр-міністра – міністра цифрової трансформації. Користуючись цим, вводив в оману потерпілих та намагався заволодіти грошовими коштами в особливо великих розмірах.

Як встановили співробітники СБУ, зловмисник підшукував “клієнтів” через контакти з бізнесовими колами та чиновниками середньої ланки. Потенційним кандидатам на високі посади представлявся “позаштатним помічником” майже всіх вищих осіб держави.

Так, за працевлаштування директором одного з державних підприємств зловмисник зажадав майже 1,5 мільйона доларів США. У цьому випадку він посилався на власні зв’язки та запевняв, що питання нібито вирішується безпосередньо через керівництво Офісу президента.

Після отримання частини авансу за посаду в розмірі $ 50 тис. правоохоронці затримали шахрая у центрі столиці 31 жовтня. Слідчі СБУ повідомили зловмиснику про підозру у вчиненні злочинів, передбачених в чотирьох статтях Кримінального кодексу.

Справу кваліфікували як замах на злочин, доведений до кінця, підбурення іншої особи до злочину, шахрайство в особливо великих розмірах та пропозицію надання неправомірної вигоди службовій особі.

Зараз проводять розшукові слідчі дії, спрямовані на встановлення обставин вчиненого злочину. Найближчим часом суд вирішить питання про обрання запобіжного заходу.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.