Готуйтесь до похорону! У Зеленського забили тривогу. Схеми рухнули-попередники мстять

Міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Тимофій Милованов заявляє, що його заступники отримують погрози через протидію корупційним схемам.

Зокрема, погрози звучать через звільнення керівників із державних підприємств. Про це Милованов розповів в ефірі телеканалу “1+1”.

Водночас він запевнив у тому, що команда уряду та Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства серйозно налаштована працювати на результат і погроз не боїться.

Моїм заступникам погрожують. За кожне зняття керівника з потоків мої заступники отримують СМС з серії: “готуйся до похорону себе”, “Не бійся ходити під під’їздом” і так далі, – розповів Милованов.

Милованов зазначив, що його команда погроз не боїться і налаштована працювати на результат.

Міністр також повідомив, що загалом планується звільнення понад 18 тисяч держслужбовців районних державних адміністрацій.

Міністерство економіки погоджує звільнення працівників департаментів, які займаються економічним розвитком та сільським господарством. За словами Милованова, ці департаменти виконують подвійну роботу, яку виконують міністерські департаменти та облдержадміністрації.

Окрім того, протягом усіх років незалежності України, як виявили перевірки, половину державних земель сільськогосподарського призначення розікрали. Причому інвентаризація ще навіть не завершена – зазначив, Тимофій Милованов.

“Половину держземель майже за 30 років незалежності України розікрали різними методами, різними схемами. За документами було 1,3 мільйона гектарів, а нині інвентаризація показує (і ми її ще не завершили), що вийдемо на 600 –700 тисяч гектарів”, – пояснив міністр.

За словами Милованова, інвентаризація – один із перших етапів земельної реформи. На другому етапі отриману інформацію передадуть до правоохоронних органів, аби ті повернули вкрадені землі.

Заступник міністра Тарас Висоцький розповів, що наразі до кадастру внесено 500 тисяч гектарів державних земель сільськогосподарського призначення, і процес внесення таких земель до кадастру триває.

Щодо підприємств АПК, переданих Мінекономіки, Висоцький сказав:

“Ми бачимо, що за документами мало бути 111,2 тисячі гектарів земель, а до кадастру внесено інформацію про 67 тисяч. Інвентаризація доходить кінця, але вже бачимо, що вийдемо на 70 тисяч гектарів, щонайбільше – 75 тисяч”.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.