Топ-10 смертельних звичок, які серйозно пошкоджують нирки

Важливість нирок для організму важко переоцінити.

Ці органи не тільки виконують роботу з очищення крові від продуктів розпаду, з виведення зайвої рідини, а також поглинають мінерали, виробляють сечу, гормони і нейтралізують кислоти.

При ураженнях нирок порушується електролітний, водно-сольовий і кислотно-лужний баланс, в організмі накопичуються токсичні речовини.

Топ-10 смертельних звичок

1. Дефіцит води. Хронічне зневоднення ускладнює функціонування нирок, через що в організмі починають накопичуватися відходи та токсини.

2. Надлишок солі у вашому раціоні. Якщо ваша добова норма солі перевищує 5 г, це може серйозно зашкодити вашому організму. Це призводить до підвищення кров’яного тиску, що створює великий стрес для нирок.

3. Примусова затримка сечі. Опір позиву до сечовипускання чинить великий тиск на нирки та може призвести до таких ускладнень, як ниркова недостатність, нетримання сечі, утворення ниркового каміння.

4. Занадто багато цукру. Результати деяких досліджень показують, що надмірне споживання цукру призводить до хвороб нирок. Найчастіше вони виникають на тлі діабету (а його розвиток — теж наслідок споживання цукру), коли нирки змушені працювати в посиленому режимі, очищаючи організм від великої кількості глюкози.

5. Дефіцит вітамінів і мінералів. Дефіцит вітамінів і мінералів пов’язаний з виникненням різних захворювань, таких як камені в нирках.

6. Занадто багато тваринного білка. Часто дисфункцію нирок спричиняє надмірне споживання червоного м’яса. Це є досить важкий продукт для нашого організму, що значно збільшує навантаження на нирки.

7. Вживання алкоголю. Для нирок алкоголь — це отрута. Спочатку вони просто засмічуються токсинами. Потім в них починають утворюватися камені. Може виникнути запалення нирок, або нефрит. Перші симптоми цієї хвороби — болі в спині, жар, наявність крові в сечі та підвищений вміст в ній білка.

8. Кофеїн. Так само, як сіль, кофеїн підвищує артеріальний тиск і збільшує навантаження на нирки, що призводить до пошкодження.

9. Зловживання знеболюючими. Часте вживання анальгетиків є справжнім стресом для наших нирок.

10. Позбавлення сну. Під час сну наше тіло оновлюється, а його відсутність може спровокувати пошкодження органів, в тому числі й нирок.

Будьте здоровими!

Ви зловживаєте звичками з переліку?

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.