“Особливі” доплати до пенсій! Кому з українців пощастило і на скільки можна розраховувати

Хто і на які суми дотацій за особливі заслуги перед Україною може розраховувати.

Закон України «Про пенсії за особливі заслуги перед Україною» передбачає, що деякі категорії українців можуть розраховувати на пенсії із дотаціями.

Згідно з законодавством, ці громадяни можуть розраховувати на пенсії із дотаціями. Щоправда, дотації можуть бути різні за розмірами.

Так, наприклад, найбільша дотація — 40% від загальної суми пенсії належить Героям України, особам, нагородженим орденом Героїв Небесної Сотні, Героям Радянського Союзу, Героям Соціалістичної Праці, а також матерям, які народили п’ятьох та більше дітей і виховали їх до шестирічного віку.

Дотація у розмірі 20% належить депутатам 4 і більше скликань районних у містах рад міст обласного значення в Україні та в колишній Українській РСР, а також особам, нагородженим Почесною грамотою Президії Верховної Ради Української РСР або Грамотою Президії Верховної Ради Української РСР.

Багатодітним матерям, які народили від п’яти до дев’яти дітей, також належить дотація, яка залежить від кількості дітей і коливається в межах 35-39%.

Таким чином, список надання дотацій виглядає так:

від 35 до 40% — героям України та матерям п’ятьох і більше дітей;
від 25 до 35% — ветеранам війни, спортсменам, космонавтам і народним депутатам;
від 20 до 25% — особам, нагородженим почесними званнями та місцевим депутатам.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.