Які квартири розкуповують українці

На етапі будівництва однокімнатну квартиру можна купити за $18-20 тис. Є можливість інвестувати від $1,5 тис., розповів Gazeta.ua Анатолій Топал, віце-президент Асоціації професійних управителів нерухомістю.

“На етапі фундаменту люди вкладають на 20-30% менше від реальної вартості квартири. Забудовники пропонують різноманітні програми розстрочок. Зрозуміло, що є ризик втратити гроші”, – пояснює Топал.

За його словами, сьогодні квартири переважно купують для бізнесу – здавати в оренду.

“Це житло у сегментах економ плюс та комфорт. Люди або максимально економлять на панельках, або готові переплачувати 10-15% від середньої ціни за комфортне житло. Платять більше за комплекси зі своєю інфраструктурою, плануванням території, наявністю спортивних та дитячих майданчиків, парку, фонтанів, закритої території та дворів без машин. У таких комплексах в основному проживають люди віком 28-40 років, багато дітей. Ці об’єкти будуть дорожчати”, – підсумовує експерт.

Наступного року нерухомість на первинному ринку у середньому подорожчає на 10%. Ціни зростуть на квартири комфорт-класу. Не суттєво зміниться вартість економ-класу.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.