“Втрата для людства”: від раку пішов з життя унікальний олімпійський чемпіон

Найстаріший олімпійський чемпіон США легкоатлет-спринтер Харрісон Діллард помер у віці 96 років в клініці Клівленда, куди його госпіталізували напередодні через загострення раку шлунка.

“Це втрата для людства. Він був прикладом для всіх нас … чемпіоном, справжнім чемпіоном”, – цитує друг покійного Теда Теодора.

Діллард – чотириразовий олімпійський чемпіон. Він був найстаршим з олімпійських золотих медалістів США, ветераном Другої світової війни. Харрісон брав участь в боях з фашистами в Італії.

Після війни завоював 4 золота на Олімпіадах 1948 і 1952 року – на дистанціях в 100, 110 метрів і в естафеті 4х400 метрів. У 1974 році Ділларда включили до Зали слави легкої атлетики США.

Нагадаємо, у четвер, 14 листопада, 18-річна чемпіонка України і бронзова призерка чемпіонату Європи з боксу Аміна Булах трагічно загинула в селі Тарасівка, Київської області.

Уродженку Кропивницького в четвер, 14 листопада, збив потяг Київ-Фастів. Як повідомляє прес-служба поліції Київської області, дівчина пізно ввечері вийшла з аптеки і вирушила додому через залізничний переїзд. Вона перебувала в навушниках і тому не почула наближення потягу.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.