ЗМІ розповіли, як змінилася любов українців до ЄС

Затягування з безвізовим режимом все більше змушує українців сердитися на ЄС і власну владу.

ukrayinayevropaYES

Про це на сторінках Politico пише Девід Стерн.

Європейські чиновники вкотре пообіцяли, що питання безвізу нарешті вирішиться в 2017-му. Президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер у грудні пообіцяв, що українці зможуть без віз подорожувати Європою за “кілька тижнів”. Але й досі жодних деталей і новин з цього питання не прозвучало.

“Я розумію, що це складне питання, але, на мою думку, ми ніколи не отримаємо безвізовий режим”, – каже вчителька Катрін Халабузар після уроку в Києві, відповідаючи на питання журналістів.

Автор публікації звертає увагу, що 2016 рік взагалі був щедрий на розчарування Брюсселем для українців. І справа не лише в спрощені перетину кордону. Нідерланди на референдумі проголосували проти ратифікації угоди про асоціацію між Україною і ЄС. А в європейських столицях починають звучати пропозиції скасувати санкції проти Росії, коли війна на Сході України ще не закінчилася.

Українці досі чіпляються за мрію приєднатися до ЄС. Більшість з них віддає превагу цьому блоку, а не будь-якому іншому включно з російським Євразійським союзом. Але євроінтеграційна ейфорія поступово зменшується. У цей час, опозиційні політики в Києві переконують, що Європа “не готова приняти” Україну, а значить їй треба припинити стукати в зачинені двері.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.