Початок деокупації! Разумков на Донбасі зробив резонансну заяву. Готується закон

Зустріч лідерів країн “нормандське четвірки” – України, Німеччини, Франції та Росії – повинна розморозити переговори щодо врегулювання ситуації на Донбасі. Зі свого боку ВРУ намагатиметься якомога швидше почати готувати закон про особливий статус Донбасу. На все це сподівається голова Верховної Ради Дмитро Разумков.

Разумков подякував військовослужбовцям за службу на захисті держави і пообіцяв, що “держава також докладе максимум зусиль для того, щоб нарешті наступив мир і ми повернули свої території”.

Поруч з цим спікер відповів на запитання журналістів, головні з яких стосувалися майбутньої зустрічі у нормандському форматі, запланованої на 9 грудня.

► Разумков назвав ключовою проблемою регіону і України загалом збройним конфліктом:

“Це проблема усього цивілізованого світу, який сьогодні розуміє, що фактично ми є форпостом”.

► Щодо закону про особливий статус Донбасу:

“Часу на його розробку небагато, але я впевнений, що Верховна Рада докладе максимум зусиль для того, аби цей процес запустити”.

Саме від Нормандської зустрічі багато хто очікує тих змін, які дозволять вийти з тієї замороженої ситуації, яку ми з вами спостерігаємо і у форматі “Мінська”, і у нормандському форматі вже декілька років,– підсумував Разумков.

Також в ході свого візиту Разумков повідомив, що маріупольський аеропорт поки не планується відкривати для польотів. Причина – військовий конфлікт. Після авіакатастрофи в 2014 році небо над Донецькою і Луганською областями закрито для польотів. На думку Разумкова, це небезпечно. Водночас він згадав про ремонт траси Маріуполь-Запоріжжя, додавши, що уряд не має наміру на цьому зупинятися.

Нагадаємо, 21 листопада, Маріуполь відвідав голова Верховної Ради України і лідер партії “Слуга народу” Дмитро Разумков. Він побував в Азовському судноремонтному заводі, де зустрівся з прикордонниками морської охорони.

До Маріуполя він приїхав не просто так, а з почесною місією – Разумков нагородив військовослужбовців грамотами та вручив цінні подарунки.

Окрім цього, За словами політика, особливої ​​мети для його візиту до Маріуполя не було. Але він вважає, що кожен політик повинен їздити по містах і спілкуватися. Місце його візиту до морським прикордонникам було вибрано абсолютно випадково – просто у Разумкова виникло таке бажання.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.