Не офіційно працюєш – значить не платиш податків: в Україні будуть позбляти таких працівників права голосу

У Держслужбі з питань праці (Держпраці) точну цифру не називають, але пропонують відносно цієї категорії громадян ввести нове покарання у вигляді позбавлення права голосу на виборах.

«Станом на сьогодні ми можемо говорити про кілька мільйонів наших громадян, які працюють за межами офіційних трудових відносин», – заявив голова Держпраці Роман Чернега.

За словами чиновника, таким чином громадяни погоджуються на відсутність соціальних гарантій і прав повноцінних членів суспільства.

Глава відомства також додав, що в деяких країнах право голосу на виборах мають лише платники податків.

«Я думаю, було б непогано передбачити і у нас такі запобіжники, які б працювали системно і допомагали робити Україну краще, економічно стабільної, багатою», – сказав Чернега в ході презентації результатів спільного проекту Євросоюзу та Міжнародної організації праці в Україні «Зміцнення адміністрації праці з метою поліпшення умов праці і подолання незадекларованого праці ».

Чернега підкреслює, що офіційне оформлення трудових відносин в Україні дозволяє громадянам отримати соцпакет, а також можливість заробляти на пенсію. Крім того, легальне працевлаштування також сприяє об’єктивному розслідуванню нещасних випадків на виробництві.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.