Нaвiть бiльшe нiж дyмaли: З Нoвoгo рoкy пeнсiонeрів чeкaють oдрaзy два приємних нoвoввeдeння

Діджіталізація України триває. Уже з 2020 року нарахування пенсії українцям буде відбуватися автоматично, а перевірити суму належних виплат можна буде в особистому електронному кабінеті. Про це повідомляє Апостроф.

Вже з Нового року для отримання пенсійних виплат, українські пенсіонери не повинні будуть особисто звертатися до відповідних органів. Замість цього, оформити отримання пенсій громадяни, які досягли пенсійного віку, зможуть за допомогою особистого електронного кабінету. Там же можна обчислити і суму належних виплат, за допомогою пенсійного калькулятора.

Крім того, уряд анонсував введення обов’язкової професійної накопичувальної реформи для громадян, які працюють на підприємствах з шкідливими і важкими умовами праці. Реформа почне діяти з 31 грудня 2019 року.

До речі, найближчим підвищення мінімальних пенсій відбудеться вже на поточному тижні. Розмір мінімальної пенсії дорівнює розміру прожиткового мінімуму для непрацездатних осіб. Він буде підвищено вже з 1 грудня на 74 копійки з 1564 до 1638 грн. До речі, з 1 липня 2019 року діє закон, згідно з яким держава зобов’язана доплачувати необхідну суму тим пенсіонером, які отримують менше 2000 гривень.

Раніше ми писали про те, що Пенсійний фонд завершив фінансування пенсій, згідно підвищеним показниками. Воно склало 35,2 млрд грн. Перед цим, ПФ підвищив показник середньої зарплати для обчислення пенсій – тепер він дорівнює 9 322.61. До речі, в кінці літа дана сума була менше на 400 гривень.

Також ми писали про те, що в Міністерстві соціальної політики відповіли на чутки про припинення соціальних виплат. Заступник голови відомства Олег Коваль розповів, що нічого подібного, насправді, не було і не буде. Він розповів також про те, що виніс два важливих пропозиції: скликати на засідання представників Фонду соцстрахування для обрання нового глави, замість звільненого Баженкова, а також провести аудит роботи Фонду з 1 серпня 2017 року по нинішній день.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.