Формула майбутнього! Зеленський виступив з грандіозною заявою. Це змінить життя кожного

Президент України Володимир Зеленський назвав мир, народовладдя, прозорі правила гри та якісну інфраструктуру одними з ключових факторів “формули майбутнього” для України.

Про це йдеться у колонці Зеленського у номері “НВ.Україна”, що вийшла друком у номері з прогнозами світових лідерів думок на 2020-й рік.

На думку президента, “формула майбутнього для України” має п’ять складових – мир, ефективні інститути та прозорі правила гри, обов’язкові для всіх, інвестиції, “якісно інша інфраструктура” та народовладдя.

“Без миру ніякого розвитку бути не може. Ми хочемо миру на наших умовах. Тобто з поверненням України територій і наших людей. З припиненням обстрілів і справжнім, а не фейковим, мирним процесом.… Саме ми, а не хтось інший, зобов’язані діяти і добиватися мирних рішень”.

До “прозорих правил гри” Зеленський включив “перемогу над корупцією і справедливі суди, рівність всіх перед законом, ліквідацію привілеїв для обраних”.

“Мир умова важлива, але далеко не єдина. Так само нам потрібні ефективні інститути та прозорі правила гри, обов’язкові для всіх … Безумовний захист прав власності і жорсткі рамки повноважень, у які буде поставлено будь-якого чиновника – від президента до сільського голови”.

Щодо інвестицій, за словами президента, потрібно буде “прибрати непрохідні бар’єри та непотрібні регуляції, які гальмують розвиток бізнесу”, щодо інфраструктури – “це не тільки дороги, хоча дороги — в першу чергу”.

“Це все те, що допомагає людині жити і добиватися успіху в Україні. Інфраструктура медична й освітня, цифрова та енергетична, фінансова та комунальна”.

Народовладдя, за словами Зеленського, має бути “не декларативне, а реальне, механізм, який дозволить людям впливати на рішення влади — від рівня громади до рівня президента”.

Зеленський також зазначив, що Україна наразі не може претендувати на глобальне лідерство “у розмірах території, військової потужності та обсягів видобування корисних копалин” або “у технологіях і промисловому потенціалі”.

“Але ми точно можемо стати найдинамічнішою країною світу. Країною з найшвидшим темпом позитивних змін — не тільки в економіці, але й у всіх сферах життя”.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.