“Сморід гнилого трупа чули сусіди”: Матір 10 днів жила з мертвою донькою у квартирі. “Збожеволіла від горя”

“Сморід гнилого трупа чули сусіди”: Матір 10 днів жила з мертвою донькою у квартирі. “Збожеволіла від горя”

Мешканка Нижнього Новгорода (Росія) майже два тижні жила в квартирі з трупом своєї дочки. Про це “Відкритому Нижньому” розповіли сусіди, які живуть з сім’єю в одному будинку.

Як повідомила Марія, сусідка загиблої та її матері, дівчина померла ще 30 листопада. Вона випала з загального балкона шостого поверху дев’ятиповерхівки на вулиці Бєлінського.

Світлана (загибла дівчина, ім’я змінено) була хороша, добра. Жила з мамою і бабусею. Поступила в лінгвістичний на бюджет, вчилася добре. Але у неї погано складалися відносини з однокурсниками. І вона в підсумку перестала ходити в університет. Сусіди казали, що з мамою у неї були хороші відносини, хоча мати і дивна: ні з ким не віталася, завжди ходила з телефоном і для чогось всіх знімала на камеру. Начебто, хтось говорив, що в той день вони сильно посварилися, – розповіла Марія.

За словами сусідки, її самої в день трагедії вдома не було – дівчина була за містом. Про загибель Світлани вона дізналася з сусідської бесіди в месенджері.

Я це все прочитала в Вайбері, жахнулася. Коли приїхала додому, все було тихо. А потім сусіди почали піднімати паніку. Виявилося, що тіло повернули з моргу, і Світлану мали поховати ще 2 грудня. Але мати написала відмову в ритуальну службу. І дев’ять днів зберігала тіло дівчинки прямо в труні в квартирі, – поділилася Марія.

Після цього дівчина розповіла про те, що трапилося всім сусідам.

Спочатку про це знали тільки мешканці найближчих квартир. Я кинула клич через все ту ж бесіду в Вайбері. І сусіди почали масово писати заяви в поліцію. Поліція приїздила, але в перший раз нікого вдома не було, а в другий господарі просто не відкрили. Ми дзвонили і в ритуальну службу. Виявилося, що жінка відмовилася від похорону, бо вважала, що невірно встановлена ​​причина смерті. Коли “похоронка” приїхала до них у квартиру, побачили, що всі стіни і стеля обклеєні фольгою і монтажною піною. Сама мати говорила, що таким чином захищає будинок від радіації, яку пускають інопланетяни. І вона вважала, що Свєта померла через цю радіацію. Природно, коли вона про це говорила, всі крутили пальцем біля скроні, – зазначила Марія.

Коли домогтися результату простими зверненнями в інстанції не вдалося, сусіди вдалися до допомоги журналістів.

Після цього дуже оперативно приїхали і поліція, і МНС, і співробітники моргу. Рятувальники відчинили двері і побачили труп в труні. Говорили, дівчинка вже не була на себе схожа. Видовище не для людей зі слабкими нервами. Але тіло не могли вивезти без відома і згоди родичів. Тому довелося їх чекати. Через години півтори приїхала господиня зі своєю мамою. Вона перегородила дорогу, почала обурюватися. Вела себе при цьому досить спокійно і витримано, чітко все формулювала. Розуміла, що її знімають. На камеру говорила, що фольгою квартиру обклеїла, тому що сусіди шумлять. А як тільки камеру опускали – говорила про радіацію. Її довго намагалися умовити дозволити вивезти труп, але вона не погоджувалася. Тоді викликали швидку, і в підсумку її забрали в психлікарню на Ульянова, – розповіла Марія.

За словами сусідки, все це відбувалося пізно ввечері. Мати загиблої відвезли в психіатричну лікарню, тіло дівчини залишилося в квартирі. А бабуся, яка теж жила разом з дочкою та онукою, залишилася одна.

Найбільше було шкода бабусю. Їй років 90. Вона дуже адекватна, все розуміє. Коли її дочку забрали в психлікарню, вона стояла, плакала. Казала, що це її єдина годувальниця, і без неї вона просто не виживе. Всім було її дуже шкода. Так як добро на вивезення тіла співробітники моргу так і не отримали, вони просто поїхали, залишивши тіло в квартирі. Замок був розкритий. Терміново довелося дзвонити родичам сім’ї. Бабусю відправили до якоїсь двоюрідної сестри, щоб вона не ночувала з трупом. Квартиру опечатали, всі поїхали, – зазначила Марія.

В результаті дівчину поховали лише через 12 днів після смерті.

Не знаю, як вдалося вмовити матір, але вона все ж дала дозвіл на похорон. Вони відбулися позавчора на кладовищі в Федякові. Дівчинку виносили в труні в поліетилені. Везли вертикально в ліфті. Запах був жахливий. Тепер ми чекаємо СЕС, щоб зробити санобробку, тому що з трупа натекло. Поки всі ходять по сходах, – зазначила Марія.

Здавалося б, історія завершилася відносно благополучно – наскільки це можливо в даній ситуації. Але це не зовсім так.

Тепер з хвилюванням чекаємо, що господиня квартири повернеться з лікарні. Страшно, тому що не зрозуміло, що від неї очікувати. Боїмося, що вона буде нам мстити за те, що цю кашу заварили. І бабусю дуже шкода. Поки вона майже одна. Зараз збираємо гроші їй на новий замок, щоб можна було хоча б закрити квартиру, – поділилася Марія.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.