Україна принципово не підвищить пенсійний вік – Рева

Всі пропозиції МВФ обговорюються з владою, жорстких вимог немає, запевнив міністр. Про це повідомяє Сегодня.ua.

1430204101_

Пенсійний вік в Україні поки що не підвищуватимуть, а всі рекомендації Міжнародного валютного фонду (МВФ) узгоджуються під час переговорів. Про це заявив міністр соціальної політики України Андрій Рева.

“Ми чітко визначилися: є загальний пенсійний вік – і ми вважаємо, що його чіпати не можна. …Я вважаю, що загальний пенсійний вік необхідно залишити таким, яким він є.

Ми на цьому наполягаємо – це принципова позиція уряду. Думаю, нас підтримає в цьому і Верховна Рада. Загальний пенсійний вік в Україні ні парламент, ні уряд, ні президент не змінюватимуть”, – запевнив Рева.

“Позиція уряду полягає в тому, що сьогодні ми не бачимо необхідності підвищувати пенсійний вік.

Підкреслюю: сьогодні. Я не хочу говорити про 10-15 років, я говорю про сьогодні. Якщо ми сьогодні підвищимо пенсійний вік, ми покараємо тих, хто чесно працює. Це неправильно”, – додав Рева.

Міністр зазначив, що у МВФ немає жорстких вимог, які не можу бути змінені в рамках програми співпраці з Україною.

“МВФ нічого не вимагає – він вносить пропозиції. Ми дискутуємо – і результатом є підписаний меморандум. Там прописуються позиції, які узгоджені”, – зазначив Рева.

Він підкреслив, що для жінок пенсійний вік поступово підвищується в рамках реформи, розпочатої ще при екс-президенті Вікторі Януковичі. Так, з 1 січня 2021 року пенсійний вік для жінок становитиме 60 років, зараз – 58,5 року.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.