На Старий Новий рік! Не стало відомого співака. Ніхто не може повірити – хвороба перемогла

Закінчив свій життєвий шлях музикант Штефан Петраков. Про це повідомили в соціальних мережах його друзі і колеги. Народився 8 травня 1949 року в селі Винеторь, Ніспоренського району, Республіки Молдова. У 1983 році закінчив Інститут Мистецтв ім. Гавриїла Музическу в Кишиневі. В 1971 році його запросили на кіностудії «Молдова-Філм» знятися в кіно.

З 1974 року соліст естрадно-симфонічного оркестру Радиотелевидения Молдови.

Потім став солістом вокально-інструментальних ансамблів «Оризонт» (1977) і «Контемпоранул» (1978-1981). У 1982-1987 роки Штефан Петраке був художнім керівником і солістом створеної ним групи «Плай». З 1988 по 1990 соліст групи з популяризації музики при Національній Філармонії. У 1986 році Штефану Петраке було присвоєно почесне звання Заслуженого Артиста Республіки Молдова, а в 1993 році він був удостоєний медалі «За цивільні заслуги» і орден «Трудової Слави».

Йде зі сцени в 1991 році в будівельний бізнес.

Одне з останніх інтерв’ю у своєму житті він дав журналісту “КП” Тетяни Борисової: «якби не друзі і не чудові лікарі, я зараз був би без ніг…»

У ньому артист розповів, як доводилося ночувати на лавках у парку, як він пережив всесоюзну славу і чому його не зрозумів би Філіп Кіркоров…

Ось, зокрема, що він розповідав про свою хворобу:

– Якби не друзі, не чудові лікарі, я був би зараз без ніг. Але завдяки такій підтримці мене успішно прооперували і в Кишиневі, і в Бухаресті, і в російській столиці. З безмірною теплотою згадую хірурга московської клініки імені Бурденка Юрія Георгійовича, який пройшов дві чеченські війни. Хіба можна забути, як привітно зустріли мене в Москві прямо біля трапа літака, поселили в «генеральському» номері госпіталю. А який першокласною технікою він оснащений!

Приносимо співчуття рідним і близьким покійного.

До речі, Петраке був наймолодшим учасником легендарної групи “Норок”. Збереглося коротке відео 1968 року, де юний Штефан виконує пісню Міхая Долгана, засновника ансамблю. Тут звучить його електроорган “Hammond”. Приблизно на такому ж грав Рей Манзарек з американської групи The Doors. Був такий інструмент і у Біллі Престона – знаменитого клавішника, брав участь у записах The Rolling Stones і The Beatles.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.