Щось не поділила з олігархами! Озвучено ім’я нового міністра. Ніхто не чекав

Альона Бабак, яка обіймала посаду міністерки розвитку громад та територій України, вирішила скласти повноваження. Ймовірно її місце посяде голова Івано-Франківської облдержадміністрації Денис Шмигаль.


Про це у прямому ефірі 24 каналу повідомила заступниця голови фракції “Слуга народу” Євгенія Кравчук.

Вона розповіла, що Денис Шмигаль економіст за освітою. На посаді голови Івано-Франківської облдержадміністрації він перебуває з серпня 2019 року.

Ось що відомо про Дениса Шмигаля:

43-річний Денис Шмигаль народився та вчився у Львові. Він закінчив Львівську політехніку та став кандидатом економічних наук. Захистив дисертацію з регіональної економіки та розміщення продуктивних сил. Крім того, він навчався і стажувався у Німеччині.

У 2000 роках займався бізнесом. Від 2009 року працював у Львівській обласній державній адміністрації керівником департаменту економіки, інвестицій, промисловості та торгівлі. Після 2014 року кілька років працював заступником обласного управління Фіскальної служби. Згодом став віцепрезидентом компанії “Львівхолод” – мережі магазинів “Рукавичка”.

У січні 2018 року він став директором найбільшого у регіоні виробника електроенергії – Бурштинської ТЕС. Підприємство належить холдингу Ріната Ахметова.

У володінні Дениса Шмигаля:

3 земельні ділянки площами 151, 458, 2200 метрів квадратних. Власницею двох з них є дружина Шмигаля.
Житловий будинок площею 215 квадратних метрів.
Нежитлова будівля площею 417 квадратів.
За 2018 рік Денис Шмигаль заробив 3,5 мільйона гривень.
Його родина тримає 115 тисяч доларів готівкою.
Євгенія Кравчук також додала, що причину, чому Альона Бабак йде з посади, вона не знає. Однак відомо, що міністерка йде за власним бажанням.

Раніше в інтерв’ю Альона Бабак наголошувала, що її хочуть дискредитувати представники олігархів, які пов’язані зі сферою будівництва.

Думаю, що зацікавленими в тому, щоб дискредитувати мою діяльність, є представники олігархічних груп, які відносяться до сфери будівництва. Безумовно, я маю прізвища. Проте, зараз я б не називала їх. Розумію, хто стоїть за тими чи іншими групами. Чому я називаю їх олігархічними? Бо це люди, які мають гроші й мають або мали владу,– заявляла Бабак.

Вона пояснила, що ці люди незадоволені політикою Мінрозвитку, яка змінилася в напрямку наведення порядку у сфері містобудування, планування територій та архітектурно-будівельного контролю.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.