“Пора зробити enter.” Важлива заява Зеленського сколихнула світ. Зміни близько

Україна вже виконала низку зобов’язань перед Європейським Союзом та тримає курс на членство в організації. Тому країнам-партнерам слід замислитись над цим і долучити Україну до організації.

Про це розповів Президент України Володимир Зеленський, виступаючи на Всесвітньому економічному форумі у Давосі. У глави держави запитали: що Європейський Союз може зробити для України.

“На це питання у мене є дуже проста відповідь. Ми бачимо своє майбутнє в Європейському Союзі. Що має зробити ЄС? Просто взяти Україну в Європейський Союз,” – коротко наголосив Зеленський.

Він додав: це питання дуже складне, хоча, “на нього є дуже прості рішення”.

“Ми дійсно підписали Угоду про асоціацію з ЄС, підтримуємо курс на ЄС. Багато країн-членів бачать нас поруч, рівноправним партнером. Але деякі країни повинні теж хотіти залучити Україну”, – додав український лідер.

Він вважає, що важливим є також те, в якому статусі Україна приєднається до міжнародної організації.

“Це – філософське питання. Важливо навіть не коли ми будемо там, а в якому статусі, яким буде ставлення до України: як до потужного, рівноправного гравця, якого поважають, на якого не дивляться зверху вниз. Одна велика країна зробила exit, може, для України пора зробити enter?” – риторично запитав Зеленський.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.