У деяких випадках «Кока-кола» — ліки, а не отрута — Комаровський розповів, який вплив на дітей має скандальний напій

Напій, який заполонив полиці магазинів з усього світу, знає кожна людина.
Але давно почали вестися суперечки щодо користі напою. Насправді, у Європі вважається, що кока-колу можна пити, коли болить живіт.

Щодо користі цього напою відповідає Є. О. Комаровський:

“Судячи з їх тривалості життя і їх дитячої смертності – кока-кола не дуже-то на них впливає … Відразу ж зауважу, що писати про кока-колу ніякого особливого бажання немає – перш за все тому, що будь-яка згадка торгової марки відразу ж викличе потік листів. Якщо скажеш, що це добре – значить, тебе купила кока-кола, якщо скажеш погано – значить, продався або пепсі-колі, або взагалі лимонаду.»

Відомий педіатр стверджує, що нічого поганого в кока-колі немає, окрім високого вмісту цукру, а це легкозасвоювані вуглеводи. Якщо дитина є активною і не страждає на зайву вагу, то інколи допускається вживання цього напою. Інакше, якщо давати цей напій дитині, яка не витратить отриману від нього енергію, то це все перетвориться в жир.

«Під час хвороб, при наявності зневоднення, при розвитку ацетонемічного стану, при відсутності можливостей для повноцінного харчування – дитині зовсім не завадить «концентрована енергія у вигляді легкозасвоюваних вуглеводів».»

Згідно з твердженнями Є. О. Комаровського, засіб для пероральної регідратації буде ефективнішим та кориснішим, однак, не всі діти погоджуються вживати цей порошок. В такому випадку на допомогу прийде саме кока-кола.

Насправді, якщо дитина страждає на підвищений рівень ацетону, то одна склянка кока-коли іноді може врятувати її від виснажливого лікування в стаціонарі. Звичайно, дітям краще пити натуральні напої та воду. Але якщо ваша дитина займається спортом, то одна склянка кока-коли не зашкодить. Головне — знати міру. На те є і батьки, щоб включати здоровий глузд.

Ви части вживаєте газовані напої?

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.