Путін і Зеленський несподівано встановили контакт. В Кремлі пояснили, що відбувається?

Прессекретар Путіна Дмитро Пєсков заявив, що лідери України та РФ встановили ефективний, робочий контакт.

Про це він сказав в інтерв’ю на одному з російських телеканалів, передають “Вести-Россия”.

“Між двома президентами, власне, вже встановлений робочий контакт, досить ефективний, як показали останні події”, – сказав Пєсков.

Новини за темою: Радник Путіна Сурков вирішив залишити держслужбу через “зміну курса по Україні”. Водночас, на його думку, у цьому немає нічого сенсаційного, і це є “робочим, скурпульозним процесом”.

“Сам по собі контакт не є чимось незвичайним, сенсаційним, це такий робочий, скрупульозний процес”, – стверджує прессекретар Путіна.

Він додає, що напередодні обговорювали можливість зустрічі Путіна і Зеленського на меморіальних заходах пам’яті жертв Голокосту у Польщі, але, як зазначається, окрему зустріч під час подібної масштабної події організувати важко.

Додамо, що раніше президент України заявив, що тільки прямий діалог з президентом Росії Володимиром Путіним дозволить повернути на батьківщину утримуваних на окупованому Донбасі та на території РФ українців.

Повернення моряків, кораблів – це відносини, не пов’язані з Мінськом, не пов’язані з “нормандським форматом”, це прямий діалог між мною і президентом Російської Федерації… По-іншому, без діалогу, нічого ми не закінчимо, нікого не повернемо. Є люди, які на тій стороні перебувають в тюрмах. Різні, наші люди, українці, активісти, кримчани, яких перевезли на територію Росії.

Мені треба вирішувати їх повернення з тим, хто все вирішує там. Це президент Російської Федерації. Я по-іншому людей не заберу. Для мене це набагато важливіше амбіцій, “так можна”, “з етикету”, “дипломатично – НЕ дипломатично”. Це, чесно кажучи, без мене. Буде можливість через кілька років. А до цього є можливість закінчити це все. Закінчити цю війну, це кровопролиття…”, – сказав Зеленський.

Він зазначив, що не бачить взагалі вирішення конфлікту без повернення територіальної цілісності України.

Відзначимо, що Ізраїльське суспільство та політикум позитивно сприйняли те, як президент України Володимир Зеленський вшанував пам’ять жертв Голокосту в Єрусалимі.

Про це в коментарі повідомив посол України в Ізраїлі Геннадій Надоленко.

“Президент Зеленський сьогодні був у “Яд Вашемі” і сам поклав вінок і квіти до меморіалу. Тут це було сприйнято дуже позитивно”, – зазначив дипломат.

Він також запевнив, що ізраїльські політики з повним розумінням поставилися до рішення української делегації поступитися своїми місцями на Всесвітньому форумі пам’яті Голокосту людям, які пережили цю трагедію.

За словами Надоленка, місцеві політики вважають, що цей вчинок “був геніальним рішенням президента”, а з приводу негативних коментарів щодо цих порад “не читати ворожі ЗМІ”.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.