“Не сунь свої руки у наші труси!” По всьому світу пройшли жіночі марші проти Трампа

У перший день президентства Дональда Трампа у Вашингтоні пройшов марш жінок проти нового глави Білого дому.

Співачка Фіона Еппл придумала спеціальну кричалку для події: We do not want your tiny hands, anywhere near our underpants (“Не сунь свої маленькі ручки до наших трусів”).”Не сунь свої руки у наші труси!” По всьому світу пройшли жіночі марші проти Трампа.

Водночас за даними Human Rights Watch, крім Вашингтона подібні марші вже провели у низці інших країн, зокрема, Індії, Британії, Німеччині, Іспанії, Грузії, М’янмі, Австралії тощо.

Мета цих демонстрацій у тому, щоб показати Трампу, що права жінок – це права людей.

Відзначимо, ідея маршу зародилася з невеликого посту у Facebook після проведення виборів у Сполучених Штатах у листопаді 2016 року. Однак невеликий запис переріс у те, що може стати однією з найбільших політичних демонстрацій, які коли-небудь відбувалися в американській столиці.Зазначимо, що багато жінок зв’язали на марш спеціальні “pussyhat” із котячими вушками. Бажаючим допомогти у в’язанні шапок на сайті проекту опублікували спеціальний шаблон

Багато хто відгукуються на заклик – жінки вже отримали шапки із деяких країн Європи і навіть з Австралії. Проект дівчат носить умовну назву pussyhat із посиланням до скандального вислова Трампа про те, що жінок треба хапати за статеві органи.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.