Коломойський зробив важливу заяву по ПриватБанку

Екс-співвласник ПриватБанку заявив, що провів реструктуризацію заборгованості своїх компаній перед банком ще до того як його націоналізували.

Про це повідомляє VoxUkraine.

“На момент націоналізації весь корпоративний портфель було реструктуровано на вимогу Нацбанку. 31 млрд грн застав записали на баланс, а на суму 124 млрд грн реструктурували портфель. НБУ вибрав вигідні йому компанії, і кредити були переведені на ці фірми”, – заявив Ігор Коломойський.

Він підкреслив, що не згоден з оцінкою Нацбанку про те, що 97% кредитного портфеля юросіб було видано партнерам Коломойського під сумнівні застави.

“А 75% акцій Нафтохімік Прикарпаття – це що, погана застава? У нас був збалансований кредитний портфель, перевірений аудиторами PricewaterhouseCoopers за стандартами МСФЗ. Це що, недостатня умова?”, – Заявив Коломойський.

Найбільше його з іншим співвласником банку Геннадієм Боголюбовим зачепило те, як провели націоналізацію, зробивши з акціонерів банку злочинців.

“І вони ще кажуть, що я повинен за щось відповідати. З якого дива?”, – Сказав Коломойський.

“Вони нічого не зробили за програмою рекапіталізації. Вони виконали під нашим страшним тиском тільки її першу частину, взявши на баланс активи на суму 31 млрд грн – та й то через п’ять днів уже вивели з балансу один з активів, оцінений в 5,5 млрд грн. ні застав, ні нормальних позичальників, ні реального cash-flow від цих позичальників вони не надали “, – відповіла глава НБУ Гонтарева Коломойському.

“Якщо вони протягом півроку не реструктурують на ринкових умовах суму кредитів, їх чекає кримінальна відповідальність за доведення банку до банкрутства”, – додала вона.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.