Не тільки коронавірус: у Китаї спалахнула нова небезпечна хвороба

У провінції Хунань у Китаї, де вирує новий коронавірус 2019-nCoV, зафіксована інша небезпечна хвороба – штам пташиного грипу H5N1.

Її виявили на фермі в місті Шаоян, повідомляє Business Insider із посиланням на Міністерство сільського господарства і сільських справ Китаю.

Із 7850 курей на фермі більш ніж половина (4500) померли від пташиного грипу H5N1. Понад 18 тисяч тварин після цього відібрала влада.

За даними Геологічної служби США, вказаний пташиний грип вважається “високопатогенним”, з огляду на його здатність вбивати птахів.

“Позначення “низькопатогенного” або “високопатогенного” не стосується того, наскільки заразні віруси можуть бути для людей, інших ссавців або інших видів птахів”, – йдеться в повідомленні.

Хоча H5N1 може передаватися людині, у Всесвітній організації охорони здоров’я зазначають, що, як правило, після контакту з мертвими птахами або забрудненим середовищем у людей хворобу фіксують вкрай рідко.

“Вірус не заражає людей легко, і поширення від людини до людини здається незвичним. Немає доказів того, що хвороба може поширюватися на людей через правильно й ретельно приготовану їжу”, – додали у ВООЗ.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.