Знайшли босого і в синцях: з’явилися страшні деталі смерті кур’єра Glovo

У Києві 28 січня близькі попрощалися з кур’єром Glovo Григорієм К., якого ще живим знайшли минулої п’ятниці біля ТРЦ “Гулівер” без взуття й телефону. Знайомі кажуть, що хлопець був сильно побитий, але в поліції версію пограбування не підтверджують.

Подробиці загадкової смерті й те, як часто кур’єри стають жертвами грабіжників, – читайте у матеріалі OBOZREVATEL

“Весь у синцях”
На Берковецькому кладовищі у Києві поховали 30-річного Григорія К. Минулої п’ятниці правоохоронці просили допомогти встановити особу хлопця, якого ще живого, з рюкзаком Glovo знайшли неподалік від ТРЦ “Гулівер” у центрі міста.

“Його виявили в покинутій будівлі приблизно о 21:00. Знайшли живого й викликали швидку. Лікарі проводили реанімаційні заходи, але, на жаль, хлопець загинув. Поруч із ним знайдено рюкзак Glovo й ключі. Просимо допомогти в пошуках родичів та ідентифікації загиблого”, – написав тоді “Київ Оперативний”.

Офіційна версія трагедії, що обірвала життя киянина, – переохолодження. Але знайомі сім’ї стверджують, що під час похорону бачили на обличчі Григорія сліди синців, які не вдалося приховати гримом. І він справді працював кур’єром у службі доставки.

“Його знайшли без взуття й телефону. Але що він робив у закинутій будівлі? І що означає – “від переохолодження”, якщо він весь побитий і в синцях? І як молода людина могла в наш час померти від переохолодження? Лежав і не міг покликати на допомогу? Чи його туди заманили й пограбували? Батьки вбиті горем, сказали тільки, що трагічно загинув, а ми всі в шоці. Тим паче видно було, що він сильно побитий”, – розповіла знайома родини Наталя.

Вона переконує, що хлопець із дуже інтелігентної родини. За освітою – філолог, закінчив університет ім. Т. Шевченка. Відомо, що останнім часом жив окремо, винаймав квартиру. Мама працює викладачкою, батько свого часу був військовим аташе, тому місцем народження сина була країна Зімбабве. Кілька років тому тато значився помічником народного депутата, а зараз очолює одну із громадських організацій.

Родичі Григорія сказали нам, що не готові спілкуватися з журналістами. Але на своїй сторінці у Facebook його сестра уточнила, що близькі й досі не знають, що трапилося.

Правоохоронці заявляють, що версія з переохолодженням – попередня. А причина буде відома вже після результатів експертизи. “Наскільки я пам’ятаю, про пограбування мови не було. І ознак насильницької смерті теж не виявлено”,– повідомив нам співрозмовник у поліції Печерського району.

Кур’єрів б’ють і грабують
Водночас кур’єри у Києві дуже часто стають жертвами злочинців, тому професія вважається небезпечною. Наприклад, минулого року в Оболонському районі на пр. Героїв Сталінграда, 17-А, грабіжники замовили доставку дорогої техніки. А коли кур’єр зайшов у під’їзд, побили його, забрали посилку з ґаджетами, гроші та мобільний телефон.

До цього випадку на вул. Поліській у Дарницькому районі двоє чоловіків замовили піцу в “Домінос”, а кур’єру, коли він під’їхав, приставили до обличчя пістолет, а потім жорстоко побили. Тоді здобиччю зловмисників стали дві піци та апельсиновий сік.

У Печерському районі на вул. Коновальця грабіжники через популярний інтернет-сайт замовили два IPhone вартістю 27 і 28 тис. грн. А кур’єрів, які приїхали з телефонами, попросили зайти у квартиру, щоб оглянути товар. Там заприскали хлопців балончиками зі сльозогінним газом. Втім, одному з нападників все ж таки вдалося втекти, другого потерпілі затримали власними силами.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.