Корпорація Roshen реконструює клініку Національного інституту раку

Корпорація Roshen проводить реконструкцію у будівлі клініки №2 Національного інституту раку. Проєкт вартістю 50 млн грн передбачає створення сучасних приміщень для онкогематологічного відділення. Що зроблено за пів року і що ще залишилося зробити, показали журналістам.

Проєкт реконструкції відділення стартував з ремонту одного з приміщень клініки.

“Співпраця Національного інституту раку з Кондитерською корпорацією Roshen розпочалась у 2018 році. Коштом корпорації було відремонтовано та обладнано приміщення, призначене для аферезу стовбурових клітин, для трансплантації кісткового мозку та донорських тромбоцитів. А у ході робіт побачили: цього замало”, – розповіла директорка з розвитку соціальних проєктів корпорації Roshen Ірина Пономаренко.

Корпорація Roshen реконструює клініку Національного інституту раку Наразі реалізується масштабний проєкт реконструкції частини цокольного та першого поверху будівлі.

“Ми побачили, в яких умовах перебували пацієнти після такої складної процедури. 8 осіб в одній палаті. Туалет у кінці коридору. Грибок на стінах, бо у клініці довгий час протікав дах… Для людей з настільки низьким імунітетом це просто вбивчі умови. Для нас було очевидним: треба робити повноцінний проект”, – пояснила Пономаренко.

Корпорація Roshen реконструює клініку Національного інституту раку

Близько 8 місяців зайняла оцінка стану будівлі, узгодження і розробка проекту реконструкції. І у серпні 2019-го розпочалися роботи.

Загальна площа, яка буде реконструйована, складає близько 1 900 кв.м. Після завершення робіт на цокольному поверсі буде розміщено поліклінічне відділення та кабінети лікарів. На першому поверсі розташується повністю оновлене відділення онкогематології, згідно зі світовими вимогами. Також буде створено 4 боксованих палати для проведення аутологічної трансплантації стовбурових клітин та відкрито денний стаціонар. Що зі свого боку дозволить проводити лікування більшій кількості хворих на злоякісні новоутворення крові, збільшити кількість аутологічних трансплантацій і дасть можливість почати проведення алогенних трансплантацій кісткового мозку в Україні. На одному крилі поверху проєктом передбачені операційні для проведення аутологічних трансплантацій. На іншому – окремі бокси з індивідуальними санвузлами, тамбурами і системою сучасної вентиляції. Це дозволить знизити ризики для пацієнтів з ослабленим внаслідок складного лікування імунітетом.

Прогнозована вартість проєкту Roshen складе близько 50 мільйонів гривень. Сюди входить не тільки капітальний ремонт та перепланування приміщень, а й перекладання частини зношеної каналізації, облаштування нових каналізаційних колодязів, ремонтні роботи мережі водопостачання, новий тепловий пункт. А також прокладання нової лінії електромережі від трансформаторної підстанції, бо до того резервної лінії клініка не мала – і якщо щось траплялося на лінії, лікарня залишалася без електрики взагалі.

Кошти на медичне обладнання виділяє держава. Закупівлі проводитиме компанія “Crown Agents”.

“Загалом на 4 об’єкти, одним з яких стала клініка №2 Інституту раку, було виділено суму близько в 1,9 мільйонів доларів. Для онкогематологічного відділення буде закуплено 35 позицій обладнання. Частину нам вже доставили. Частина – буде завезена після завершення робіт, оскільки її треба одразу монтувати на місці”, – повідомила голова представництва “Crown Agents” в Україні Тетяна Коротченко.

Реконструкція суттєво розширить для медиків можливість надавати якісну допомогу пацієнтам. Якщо у 2016-му за рік спеціалісти відділення провели 3 пересадки кісткового мозку, то у 2019-му, після появи нового кабінету, за словами лікарки-онкологині онкогематологічного відділення Катерини Філоненко, кількість аутологічних трансплантацій зросла до 26-ти. При цьому медики очікують подальшого збільшення кількості трансплантацій: наразі в Україні такі операції проводять лише 6% людей, які їх потребують. Крім того, після завершення реконструкції, за словами лікарів, нарешті з’явиться можливість проводити взагалі унікальні операції по пересадці стовбурових клітин дорослим – наразі в Україні цього не робить ніхто.

За статистикою, в Україні від різних видів онкозахворювань потерпають близько мільйона громадян. Близько 450 українців щодня дізнаються про страшний діагноз. За годину виявляють близько 20 нових випадків цієї хвороби. При цьому онкозахворювання крові за поширеністю займають 6 позицію серед усіх видів раку.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.