19-річна сирота перевдягнулася у хлопця і вирушила за коханим на передову

Перша леді України Олена Зеленська вразила мережу своєю діяльністю.

Історія Марини та Володимира почалася майже шість років тому. Тоді дев’ятнадцятирічна дівчина-сирота Марина вирушила за коханим на фронт. Спочатку допомагала бійцям — господарювала просто під кулями. Потім нарівні з ними взяла до рук зброю. Воювала, допоки не з’ясувалося, що носить дитину під серцем, – пише АрміяInform.

Як «Мальвіна» у хлопчачій подобі ховалася

Свого Володю Марина зустріла на Євромайдані. Зайшла зі знайомим до одного з наметів, аби зігрітися чаєм, і побачила його. Хлопця з блакитними, як небо очима.

А далі — війна. Сидіти осторонь, поки ворог роздирає на шматки рідну землю, корінний кримчанин Володимир з позивним «Леннон» не схотів. Став добровольцем. А Марина, довго не думаючи, кинулася за ним. Адже на той час, крім коханого, у неї нікого не було.

— Я переодягнулася в камуфляж, наділа балаклаву та сховалася в одній з машин автоколони, яка виїжджала зі столиці на фронт. Щоб не видати себе, всю дорогу прикидалася сплячою. Було важко, адже довелося нерухомо лежати між мішками з амуніцією, натягнувши на обличчя балаклаву, тоді як хлопці, рятуючись від спеки, роздягалися до трусів, — розповідає Марина.

Розпізнали дівчину на півдорозі — випадково. Змучені від спеки й довгої дороги бійці зупинилися, щоби скупатися в річці. Командир жартома сказав: «А тепер хлопчики — праворуч, дівчатка — ліворуч». Усі побігли праворуч, і лише той дивний «хлопчина» в балаклаві — в інший бік. Коли ж на подив хлопців він ще й в озері купатися відмовився, змусили відкрити обличчя і… ахнули. Перед ними стояв не хлопець, а дівчина — їхня «Мальвіна», з якою пройшли Майдан. Уже тоді вони знали, що відважність і відчайдушність завжди були чеснотами цієї дівчини, тож розуміли, що вмовляти повертатися додому марно. Навіть комбат після розкриття «зайчихи» хоч і насварив, але дозволив їхати з ними далі, щоб уперте дівчисько було під наглядом. І не добиралося на передову самотужки.

На фронті «Мальвіна» справді стала в пригоді — майстерно лікувала поранених, прала й господарювала на кухні. А згодом і сама взялася за зброю. Навчилася влучно стріляти, розбирати й чистити зброю, навіть розпізнавала за звуком ворожі обстріли.

Улітку 2014-го батальйон воював у селищі Піски, що на Донеччині. Щоденні обстріли, небезпечні завдання — все це пара переживала разом. І хоча спочатку «Леннон» на передову «Мальвіну» не пускав, вона однак пробиралася туди, аби мати можливість прикривати коханого на позиції з кулемета. Бо, як виявилося, стріляла влучніше навіть за деяких чоловіків. А Володя тим часом роздобув для коханої найкращий бронежилет, шолом, амуніцію й потайки молився, аби з нею нічого не трапилося.

Згодом пара обвінчалася. Просто на передовій присягнули бути разом до скону. І щодня переконувалися, що їхня сила саме в єдності. Адже щойно опинилися окремо одне від одного, ледь не загинули. Того дня Марину, яка кілька днів почувалася недобре, відрядили на обстеження в госпіталь, а Володя лишився на позиції. Ворожі «Гради» посипалися просто на бліндаж «Леннона». Досі не розуміє, як встиг останньої миті відстрибнути в укриття. Водночас по дорозі з міста із засідки обстріляли БМП «Мальвіни». А дівчина того дня дізналася, що вже кілька місяців носить під серцем маленького хлопчика. Коли про стан Марини довідався командир, одразу з чоловіком відправив додому.

…Зараз їхньому Кирилкові вже четвертий рік. За прикладом татка він вже носить подарований столичними волонтерами маленький камуфляжний костюм, має почесне звання «син полку», як «охрестив» його командир, та зростає справжнім маленьким патріотом. Нині для його батьків це головне завдання.

 

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.