Українцям заборонять палити на балконах: що ще вигадали в новому законі

Сигарет більше не буде на українських прилавках. А купити їх зможуть тільки ті, хто досяг 21 років. Обмеження торкнуться і електронних сигарет. Такий законопроект нещодавно зареєстрували у Верховній Раді. Як закон вплине на українців, йдеться в авторській статті на сайті Сьогодні.

Місць для паління майже не залишиться. Зараз за законом в приміщеннях підприємств, установ та організацій мають бути обладнані спеціальні місця для куріння – навіть якщо в їхньому штаті нема жодного курця. Відсутність такого приміщення вважається порушенням і передбачає штраф. Місця для паління також мають бути в приміщеннях готелів, у гуртожитках, аеропортах і на вокзалах.

“Єдиним місцем, де пропонується залишити можливість відведення місць для куріння в приміщенні, є аеропорти”, – йдеться в пояснювальній записці до законопроекту.

Палити заборонять, в тому числі, і на балконах. Також проект закону дозволяє місцевій владі забороняти курити в тих місцях, де вона вважатиме за потрібне. Зараз штраф за паління в недозволеному місці становить до 170 грн. Його збільшать до 510 грн.

Все це має значно зменшити куріння в Україні. Ця тенденція спостерігається і зараз: за словами Костянтина Красовського, завідувача відділом контролю над тютюном Українського інституту стратегічних досліджень Міністерства охорони здоров’я України, за минулий рік продаж сигарет в країні зменшився з 56 млрд до 45 млрд штук.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.