У сосисках знайшли живих хробаків. Як вибирати ковбаси й балики та на що звертати увагу (відео)

На продукції має бути етикетка виробника, а не переклеєна сумермаркетом.

Українцям під виглядом акцій продають прострочені продукти. До того ж вітчизняний ринок наповнений неякісним м’ясом та ковбасою.

Про це заявили у Всеукраїнській федерації споживачів, ідеться в сюжеті програми “Сніданок з “1+1”.

Українці знаходять багато води всередині м’яса, відчувається запах лікарських засобів у ковбасах, а в сосисках живуть хробаки.

Жителька Миколаєва Марина Підвисоцька нещодавно купила в популярному серед покупців базарному кіоску сосиски. Дорогою додому з’їла одну. А вже вдома її 11-річна донька Софія вирішила зробити бутерброд – коли розрізала сосиску, то побачила там живого хробака.

“Хотіла зробити бутерброд, а там просто черв’як. І він повзе! І він живий! І мені просто настільки стало огидно від того… Вони (хробаки) були різні – товсті, довгі, худі”, – згадує Марина Підвисоцька.

Жінка каже, що купила найдорожчі сосиски. Наступного дня віднесла їх назад на базар. Там спершу не повірили. А коли побачили самі – забрали без слів.

“Ці черв’яки, я так розумію, не м’ясні. Це чисто із якоїсь спеції. Ми більше не беремо на реалізацію продукцію цього ковбасного цеху”, – запевняє продавець кіоску, де й продали сосиски з хробаками.

Основні причини появи такої неякісної м’ясної продукції – елементарні виробничі порушення.

“Коли ми говоримо про безпеку – це режим приготування. Всі режими. Режими соління, витримка, охолодження, способи зберігання”, – говорить кандидат технічних наук, доцент, декан факультету харчових технологій Лариса Баль-Прилипко.

Серце виробництва – це термічна обробка.

“Якщо ми говоримо про сосиски, сардельки, варену ковбасу – це порушення режиму обжарки і варки. 55% здоров’я людини залежить від харчування. І тому це важливо”, – наголошує Лариса Баль-Прилипко.

Залишитися необманутим справді складно.

“Можна помилитись щодо зовнішнього вигляду, можна помилитись і щодо запаху. І на перший погляд можна помилитись і за смаком, бо воно буде смакувати. Але подалі, є таке – після смаку такий відтінок – він обов’язково підказує, чи це натуральне, чи це з втручанням”, – говорить експерт.

Та все ж не наразитися на зіпсований продукт – можливо.

“Треба подивитися на дату свіжості. Це правило апріорі. Дивитися на дату свіжості і на те, чи вона була поставлена саме виробником, а не переклеєна вже магазином”, – радить ведучий програми для споживачів “Життя без обману” на каналі “1+1” Олексій Душка.

Також у м’ясі чи ковбасних виробах має бути мінімум води.

“Буває інколи, коли піднімаєте балик або ковбасу, перевертаєте, а у ньому там уже в краєчку (чи в сосисках) вже є вода. Це означає, що вже от там багато виділяється”, – говорить Олексій Душка.

А це означає, що м’ясо вже побувало в спеціальних розчинах. Та найголовніше – запах.

“Якщо ви відчуваєте, що запах не м’яса – не важливо чим воно там пахне – все, не беріть! М’ясо має пахнути м’ясом!”, – наголошує Олексій Душка.

І що менше додаткових компонентів у складі – тим кращими будуть і м’ясо, і ковбаса, і сосиски.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.