Аваков розповів, чому літак з евакуйованими громадянами так довго не міг сісти в Харкові

Літак з евакуйованими з Уханя громадянами не міг тривалий час приземлитися в Харківському аеропорту через погодні умови, зокрема через туман. Почекати поки розпогодиться прийняв рішення командир. Про це розповів міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков під час ток-шоу “Свобода слова”.

“День почався о 4:00, коли ми планували щоб команда, яка забезпечує прийом літака в 4:00 ранку вилетіла з Києва до Харкова. І ми все одно залишалися в Жулянах, а потім в Борисполі, до тих пір, поки в Харкові був закритий аеропорт, тому що опустився туман і чекали”, – розповів Аваков.

Він пояснив, що спочатку чекали, коли літак з Уханю пролетить над Одесою, а потім потрібно було вибирати куди летіти до Києва чи Харкова.

“Потім командир прийняв рішення, що в Харкові, все ж, покращиться погода, за авіаційними правилами це може вирішити тільки він. Далі пішло 1.20 (час очікування – ред.), якщо не помиляюся, коли командир робив овали між Харковом і Дніпром, чекаючи що туман піде і видимість буде достатня, щоб посадити літак в Харкові. Але так не сталося, і командир прийняв рішення, коли ми порахували паливо і ризики, що треба повертатися до Борисполя”, – пояснив міністр.

Так, в цей момент стояло дві колони: одна для транспортування з Борисполя, інша – з Харкова. Обидві в Полтавській області.

“Літак прибув до Борисполя, там дозаправився, після цього одночасно покращилася погода, стало тепліше, з’явилася видимість, літак вилетів на Харків, інша частина команди полетіла на Полтаву, де теж туман пішов і пішла вся операція. Тут не треба шукати конспірології”, – запевнив Аваков.

Як повідомляв УНН, літак з евакуйованими українцями з Уханю приземлився в Харкові. Евакуйованих спеціальним транспортом ДСНС України в супроводі і під охороною поліції доставили на територію медичного центру Національної гвардії України “Нові Санжари” в Полтавській області.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.