Заворушення у Нових Санжарах: стало відомо, кого саме затримали поліцейські

Радник міністра внутрішніх справ Іван Варченко розповів кого саме затримали поліцейські під час заворушень у Нових Санжарах, передає УНН із посиланням на повідомлення пресслужби МВС.

“Що є на сьогодні. У нас вчора було затримано 24 особи. 23 особи з них… Одна людина досі затримана. Затримана за ст. 208 Кримінально-процесуального кодексу України і, відповідно, буде притягуватися до відповідальності за 345 ст. Кримінального кодексу України, це – погроза співробітнику правоохоронного органу. Я нагадаю, це той чоловік, який сів на автомобіль у нетверезому вигляді і намагався наїхати на співробітників Національної гвардії та Національної поліції”, – зазначив Варченко.

“Що стосується інших осіб – 17 осіб, було встановлено їх особи, і, відповідно, ми розглядаємо частину цих людей, так само можуть бути кваліфіковані їхні дії і (вони, – ред.) можуть бути притягнені до відповідальності за організацію масових заворушень.

Він зазначив, що сімнадцять громадян, які були опитані правоохоронцями, виявилися жителями Нових Санжар. Затриманим від 25 до 45 років.

“Це ті люди, яким батьки заклали розуміння того, як повинна себе вести гідна людина. Світ перемагав хвороби, епідемії та війни не тоді, коли він істерив, панікував чи відмовлявся користуватися здоровим глуздом, а якраз навпаки”, – сказав радник.

Що стосується інших семи чоловік, то, за його словами, із ними було проведено профілактичну бесіду.

“…і ці всі люди, 23 особи, повернулися до своїх родин, але Національна поліція України відпрацює повністю цю ситуацію, тому що одна ситуація, яка виникає в Україні, не повинна стати причиною для незаконних дій. Я нагадаю також, що постраждали у нас 9 правоохоронців”, – додав Варченко.

Також радник міністра додав, що українська держава зробила все можливе для того, щоб допомогти своїм громадянам, які опинилися в скрутному становищі.

Зараз ситуація в Нових Санжарах повністю під контролем правоохоронців.

Нагадаємо, під час прибуття у Нові Санжари колони автобусів з українцями, які прилетіли з Китаю, агресивно налаштовані громадяни розпочали закидати їх та поліцейських камінням. На цей час за медичною допомогою звернулися 9 поліцейських та одна цивільна особа.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.