«Слуга» заявив, що герої – це загиблі беркутівці, а не Небесна Сотня

Депутат партії «Слуга народу» Максим Бужанський пояснив, чому не вшанував пам’ять загиблих учасників Революції гідності хвилиною мовчання у Верховній Раді 19 лютого, та наголосив що не поважає Героїв Небесної Сотні.

Про це нардеп написав у Фейсбуку.

Він пояснив, що не піднявся у Верховній Раді, коли вшановували пам’ять Небесної сотні через те, що це зневага до беркутівців, яких «вбили протестувальники».

“В житті б не став нічого уточнювати, але ряд колег каже, що їх виборці запитують, чому я не встав під час хвилини мовчання за Небесної Сотні. Поясню, звичайно. 18 лютого, віце спікер Стефанчук оголосив хвилину мовчання по ВСІМ, загиблим на Майдані. І, звичайно ж, я встав, і вшанував їх пам’ять. 20 лютого, спікер парламенту Разумков оголосив хвилину мовчання по ВСІМ, загиблим на Майдані. Ми всі встали і вшанували їх пам’ять.

А 19 лютого, віце спікер Олена Кондратюк оголосила хвилину мовчання по, цитую, “Героям Небесної Сотні, які загинули під час Революції Гідності”. Я вважаю, що це пряме продовження порошенківської порядку денного. Спекуляція одними загиблими, зневага до загибелі інших. Інших, тобто тих тринадцяти міліціонерів, які загинули там же і тоді ж. Я був проти такого підходу при Порошенко, я проти нього і зараз. І брати в цьому участі не буду”, – йдеться у дописі.

Також нардеп заявив, що він у своїй позиції не один, як це пишуть журналісти, а пів країни думає так само.

“Мені не потрібно нав’язувати визначення того, чим був Майдан, хто був героєм, а хто ні, і кого потрібно вшанувати, а кого в якійсь іншій раз. Я на виборах голосував за те, щоб цей виборчий підхід залишився в минулому”, – завершив нардеп.

Нагадаємо, депутат партії «Слуга народу» Максим Бужанський не вшанував пам’ять загиблих учасників Революції гідності хвилиною мовчання у Верховній Раді 19 лютого.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.