Від туберкульозу помер 3-річний хлопчик

Дитина поступила в Запорізький обласний тубдиспансер в стані коми. Хлопчику 3 роки, він з багатодітної сім’ї, яка проживає в Великій Білозерці.


Про це повідомляє 061 з посиланням на джерела в тубдиспансері.

Хлопчика доставили 26 грудня минулого року, а 4 січня він помер. У дитини діагностували туберкульозний менінгіт.

Нагадаємо, від тубменінгіта померла 7-річна школярка з Кам’янки-Дніпровської.

Перший заступник голови обласної державної адміністрації Іван Федоров вчора, 25 лютого, під час брифінгу, прокоментував ситуацію, пов’язану з реформуванням мережі тубдиспансерів в Запорізькій області

-У минулому році мережа фтизіатричних установ Запорізької області налічувала 27 ліжок. Її обслуговування з урахуванням субвенції та коштів обласного бюджету коштувало понад 110 млн грн. З 1 квітня медична галузь переходить на нову модель фінансування. Втім, фінансування фтизіатричної служби буде трохи іншим, в порівнянні з іншими установами первинної медичної допомоги. Так, згідно з новою формулою фінансування, бюджет фтизіатричної галузі Запорізької області на 2020 рік складе 34 млн грн, що майже в 3 рази менше, ніж потреба, яка була б в 2020 році, якщо б мережу не змінилася, – пояснив Іван Федоров.
Нагадуємо, засіданням сесії обласної ради від 12 грудня було прийнято рішення про приєднання всіх фтизіатричних установ Запорізької області до комунального некомерційного підприємства «Запорізький регіональний фтизіопульмонологічний клінічний лікувально-діагностичний центр», в якому буде надаватися стаціонарна допомога. Зараз на стадії розробки кілька планів функціонування і розміщення стаціонарних відділень.

– На сьогодні опрацьовано три варіанти розвитку подій. Перший – залишити все, як є, але дофінансувати 80 млн грн за рахунок медичної субвенції. Другий варіант – це той, який розроблений Департаментом охорони здоров’я облдержадміністрації та фтизіатричної служби. Згідно з ним, також повинні залишитися фтизіатричні відділення в Бердянську та Мелітополі. Планується бюджет на утримання стаціонару, де раніше лікувалися хворі, але в скороченому вигляді – в розмірі 88700000 грн. І, згідно з третім варіантом, якщо ми не отримаємо субвенцію, бюджет складе 34 млн грн, – зазначив Іван Федоров.
У підсумку він наголосив на тому, що найближчим часом планується співбесіду з представниками всіх обласних адміністрацій України під головуванням Прем’єр-міністра України Олексія Гончарука.

– Ми будемо доповідати з цього приводу і прагнути до фінансування на суму не менше 50 млн грн для того, щоб зберегти мережу установ і стаціонарних відділень в Запорізькій області, – підсумував Іван Федоров.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.