У Луцьку “евакуйовували” хворого із підозрою на коронавірус (відео)

З луцького залізничного вокзалу медики швидкої евакуювали хворого із підозрою на коронавірусну інфекцію. Така легенда навчань, що сьогодні відбулися у Луцьку.

Лікарі екстреної медицини та інфекційної лікарні відпрацьовували свої дії на випадок виявлення хворого із підозрою на коронавірус. Про це йдеться в сюжеті Суспільного Волині.

За легендою навчань, Оксана з чоловіком приїхали потягом із Новоолексіївки. Жінка каже: тиждень тому вона повернулася з Китаю, але проблем зі здоров’ям не помічала. У поїздці Станіславу стало зле. На пероні дружина зателефонувала у швидку. Швидка приїхала на вокзал через сім хвилин після виклику. До пацієнтів, які можуть бути зараженими коронавірусом, медики їдуть у спецодязі, – розповіла лікарка екстреної допомоги Алла Мельничук.

“В нас є спеціальні костюми протиепідеміологічні, які захищають нас від контакту, є рукавички, масочки. І для того, щоб убезпечити хворих, ми надягаємо хворим теж маски”, –розповіла лікарка.

Чоловіка оглянули та вирішили госпіталізувати.

“За кордоном його дружина перебувала в контакті. В нас є підозра на небезпечну вірусну інфекцію. Тому ми пропонували хворому госпіталізацію в інфекційну лікарню”, – розповіла Алла Мельничук.

За потреби, перших хворих із підозрою на коронавірус везтимуть до обласної інфекційної лікарні Волині. Чоловіка поклали до окремого боксу. Тут йому міряють температуру, оглядають, роблять аналізи і мазок з горла, – роз’яснила лікарка-інфекціоністка Вікторія Шкрогаль.

“Перш за все, одягаємо спецодяг, в якому повинен працювати медичний працівник біля такого хворого. Після того хворий госпіталізовується до нас в спеціальний бокс. Огляд пацієнта та опитування, збір скарг, анамнезу захворювання, епіданамнезу, що включає саме основне – чи хворий десь виїжджав за межі країни, куди і ми це все з’ясовуємо. Обстеження на грип А і В і, при потребі, на коронавірус. Тоді назначаємо хворому лікування, залежно від симптомів, які є у хворого”, – описала інструктаж лікарка.

Дружину госпіталізованого – ізолювали до сусіднього боксу, за її станом спостерігатимуть фахівці лабораторного центру. Чотири палати, в які поміщатимуть потенційних хворих, повністю ізольовані й розраховані на 10-ть людей, говорить Руслан Морочковський, директор Волинської обласної інфекційної лікарні. Тут – окремий вхід та вентиляція, аби пацієнти не контактували з іншими людьми.

“Також є відділення інтенсивної терапії на 6 ліжок – там будуть знаходитися пацієнти з більш тяжким перебігом захворювання. Є засоби індивідувального захисту для персоналу і, в якійсь мірі, апаратура, щоб надавати допомогу тим важким хворим. На сьогоднішній день немає препаратів для лікування, які мають доказову базу, тобто, використовується лише патогенетична терапія для лікування”, – розповів директор обласної інфекційної лікарні Руслан Морочковський.

За його словами, спеціалізована обласна лікарня готова приймати лише перших потенційних хворих. До цього готують увесь персонал лікарні і 20-ть лікарів, які тут працюють.

 

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.