«Насильницьке» хрещення немовлят: патріарха звинуватили в жорстокості (відео)

Вважається, що таїнство хрещення змиває з дитини первородний гріх, після чого вона стає членом Церкви і відтепер має право увійти в Рай, якщо, звичайно, не накоїть чогось нехорошого за життя.

Варто сказати, що вода має очищувальний ефект в багатьох релігіях.

Само собою, немовлят ніхто не питає, чи хочуть вони занурюватися в церковну купіль: їх просто беруть і занурюють. Хтось робить це акуратно, а хтось використовує ефект несподіванки, як, наприклад, Патріарх Грузинської Православної Церкви Ілія II. Буквально на днях в мережі з’явилося відео, як він проводить хрещення, що викликало в Мережі цілу хвилю обговорень.

Патріарх бере дитину і буквально «занурює» її у воду з досить великою швидкістю: немовлята, без всяких сумнівів, відчувають чималий шок і здивування. Здається, їхня реакція ясно дає зрозуміти, що вони відчувають.

Ми ніколи не думали, що дітей потрібно занурювати в воду вниз головою, проте Ілія II використовує такий метод досить давно і хрестив вже дуже багато дітей. Тільки сьогодні він збільшив православну паству на 780 нових членів.

Слід зазначити, що Патріарх масово хрестить дітей чотири рази на рік, стверджуючи, що це вже викликало бум народжуваності в Грузії. Ілля вважається одним з найвпливовіших людей в країні і тепер у нього є майже 30 000 хрещеників.

Проте його метод викликав масу суперечок – люди вважають, що Патріарх жорстоко поводиться з дітьми і лише провокує у них стрес: радість від хрещення відчувають тільки батьки малюка.

Подивися це відео і подумай, чи так це насправді?

Слід зазначити, що Грузинська Православна Церква є однією з найбільш давніх і консервативних в світі, переважна більшість населення – православні. Серед них лише 1% католиків.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.