Дивні міфи про наш світ, в які вірять майже всі

Дуже багато людей схильні вірити максимально неправдоподібним фактами про наш світ. Якщо раніше такий стан справ обумовлювалося браком інформації, то в наші дні все відбувається рівно наоборот: обривки наукових даних, відверте шарлатанство і неправильне трактування матеріалу створюють інформаційний шум, який заважає людині вірити тільки підтвердженими фактами. Ось, наприклад, кілька найбільш поширених помилок, які стали реальністю для мільйонів людей.

У космосі завжди холодно
Якщо ви перебуваєте в повній темряві, далеко від світла зірок, то температура навколишнього вас вакууму буде дійсно низькою, до – 234 градусів за Цельсієм. А ось в променях Сонця, недалеко від Землі, температура може підніматися аж до +112 градусів. Саме тому астронавти носять світловідбиваючі білі скафандри.

Місяць знаходиться недалеко від Землі
Багато людей схильні сприймати супутник нашої планети як щось, що знаходиться не так вже й далеко. Почасти, це відбувається тому, що Місяць залишається єдиною більш-менш вивченою планетою. До того ж, іноді Місяць виглядає настільки величезною, що здається, ніби вона наблизилася до Землі максимально близько. Насправді ж, відстань до Місяця – 384 633 кілометрів. Boeing 747, наприклад, летів би туди цілих 17 днів.

Вода проводить електрику
Чиста, або дистильована вода не буде проводити електрику. Єдина причина, по якій ми отримуємо розряд струму стоячи у воді – розчинені в ній мінерали, здатні стати провідниками.

Еверест найвища гора світу
Гора Еверест і справді найвища точка планети над рівнем моря. Але це не робить її найвищою горою в світі – такою є розташована на Гаваях Мауна-Кеа. Велика частина Мауна-Кеа прихована під океаном, її загальна висота – 10 000 метрів.

Сонце жовте
Атмосфера Землі, яка знаходиться між вашими очима і Сонцем, спотворює справжній колір зірки – білий. Тому провиною рельєфного розсіювання, також розфарбовувати небо синім і змушує палахкотіти червоним заходи і світанки.

Астрологія передбачає майбутнє
Професійний астролог не зможе передбачити навіть свій власний нежить – що вже там говорити про особисте життя інших людей. Ви дійсно готові повірити у вплив планет і сузір’їв, які перебувають за мільйони кілометрів від Землі, на людину?

Сахара найбільша пустеля
Не всі пустелі повинні бути спекотними і заповненими піском. Антарктика, наприклад, відмінно справляється зі статусом пустелі і зовсім без піску – тут без того досить сухо і непривітно.Антарктика офіційно вважається найбільшою пустелею Землі, її розміри – 869 045 квадратних кілометрів.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.